Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В страстите и извън тях "Ден след ден"

Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На 8 ноември в „Ден след ден“ очаквайте:

Щадящите тестове за ученици от първи до четвърти клас пристигат в Пловдив. С репортаж за тях ще ни информира Живка Танчева.

В Раковски след протестите на родители срещу тестването на децата от началния курс кметът ги пусна в тридневна ваканция. Още ще ни разкаже Димитър Владимиров.

На този фон как продължава историята на 8 пъти дарилия кръвна плазма за лечение на хора с коронавирус пазарджиклия Димитър Йонов? Защо се имунизира вече с бустерна доза ваксина и какво още добавя в мисията си да помага в корона-кризата – очаквайте в интервюто с него.

Има или няма пробив под Централна гара в Пловдив и какво означава струпаната техника от южната ѝ част? Ще разберем директно от кмета Здравко Димитров.

Докъде стигнаха нажежените предизборни страсти в Пазарджик? С разказ за побой и свирепа плакатна война – неща, забравени в последните години, ще ни срещне Невена Петрова.

Ново огнище на африкаснска чума по свинете откриха в пловдивското село Радиново инспектори от Областната агенция по безопасност на храните. Директорът ѝ д-р Иван Шиков говори за мерките пред Иванка Петкова.

Накрая – как вън от делничните страсти – може да се живее в хармония с природата ще ви покажем през очите на пловдивчанка, избрала да отглежда кози в Средна гора. 

Започваме след новините в 15:00 часа и ще сме с вас до новините в 17:00. Слушайте ни!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С културните и актуални пловдивски теми „Точно днес“

Пловдивското утро на 5 юни ще посрещнем с актуалните теми от него, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Какво налага обследването на Братската могила в Пловдив и докъде стигнаха дейностите за реновация на кино „Космос“? За двете знакови за града мескат ще разговаряме с Пламен Панов, заместник-кмет на града с ресори култура,..

публикувано на 04.06.24 в 16:47

"Ден след ден" на 4 юни

Има ли смисъл от Колективен трудов договор в здравеопазването, след като той не може да гарантира реално увеличение на заплатите на здравните специалисти. От синдикат „Защита“, които задават този риторичен въпрос, разговаряха днес по темата със служебния здравен министър Галя Кондова. Резултатът е договорка за нова среща на 18 юни. Търсим за..

публикувано на 04.06.24 в 14:33

Цветно и забавно с "Вход свободен"

Покана за образователен концерт отправяме днес! "Музикално пътешествие" 2  е събитие насочено към подрастващите, което цели да срещне  публиката със света  на изкуството по един вълнуващ начин! Концертът ще се състои в  СУ "Христо  Г. Данов" в Пловдив. Подробности  очаквайте от разговора с д-р Злателина  Коларова, председател на Сдруужение "Изкуство във..

публикувано на 04.06.24 в 09:30

Протести и фестивал на изкуствата в „Точно днес“

Животновъди излизат на протест - опъват палатки на Подбалканския път и готвят блокада на пътната артерия. Причината  за недоволството е, че през последните години непрекъснато им се ограничава възможността да извеждат животните си на паша в Балкана.  Какви са исканията им и защо точно сега ескалира напрежението?  Отговор на тези и още въпроси..

публикувано на 03.06.24 в 17:00

Хора, проекти, наука "Ден след ден"

Необходимо е в България да се натрупа критично мнозинство от хора, които да настояват за сериозен преглед на демографската тема и за вземане на действени и ефективни мерки. Едва след това политиците и управляващите ще бъдат принудени да действат. Така смята доц. Николай Цеков , специалист по регионална демография в Института за изследване на..

публикувано на 03.06.24 в 14:59