Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпреки резултата си, ДБ ще реализира идеите си чрез ПП

ДБ изгуби депутатското си място в Област Пловдив. Водачът на листата на обединението не приема това драматично, осланяйки се на мотото на кампанията им "Време е България да спечели", което сега с перспективата за ново мнозинство ще се осъществи.

Когато започваш промяна си заслужава да се плати цената й, каза Шаламанов и добави, че целта на всяка политическа фармация е да участва в управлението и това за ДБ ще се случи, макар и с по- малко депутати. 

Най- важното е да има редовно правителство и силен екип. По думтите му екипът, който ще трябва да осъществи промяната ще включат около1500 експерти. Успехът на промяната ще зависи от добре установените процеси, а ДБ има опит да участва в тях.

Велизар Шаламанов съобщи, че в "Да, България!" започва път на осмисляне на процесите в партията, а оставката на Христо Иванов не е оттегляне, а поемане на отговорност. Националният съвет  на заседанието си вчера е засвидетелствал признателност уважение към неговата работа и е му е дал доверие за водене на преговорите за съставяне на правителство.

Шаламанов изрази увереност, че обединението Демократична България ще се консолидира. Според него доказателство на успеха му е съвпадението на 10- приоритета, които има с тезите на Продължаваме промяната. 

Той определи като пропуск в кампанията на ДБ комуникацията с хората за разлика от ПП, които са успели да го направят. А колкото до съучастие във формат с БСП, то не само, че няма притеснение за това, но, според него, и за левицата, както и за десните партии - това е нов политически шанс.

Все още не ясно от Пловдив или от Велико Търново ще бъде депутат Христо Иванов, каза Велизар Шаламанов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18