Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив победи в железничарското дерби с 2:1

Локомотив Пловдив се наложи с 2:1 при домакинството на Локомотив София от 15-ия кръг на Първа лига. Головете за домакините реализираха през второто полувреме Димитър Илиев от дузпа и Георги Минчев. „Столичните железничари“ останаха с човек по-малко в 53-ата минута, когато Бухмиди бе изгонен за втори жълт картон. Почетното попадение за тях реализира Виржил Пинсон в самия край на срещата.

Двубоят започна равностойно, като с напредването на първите минути, домакините започнаха да владеят повече топката, но така и не успяваха да стигнат до опасност пред вратата на Александър Любенов.

В 14-ата минута Димитър Илиев пусна хубав пас към Лукас Салинас. Футболистът опита да шутира от границата на наказателното поле, но прати топката далеч от вратата.

Втората част започна отлично за домакините, които получиха право да изпълнят дузпа, след като Карим Бухмиди игра с ръка в наказателното поле и получи втори жълт картон. Димитър Илиев се нагърби с отговорността и не сгреши. Пет минути по-късно пловдивчани удвоиха преднината си. Дълго центриране отдясно стигна до Димитър Илиев, който бе оставен непокрит. Напдателят имаше времето да се ориентира и да подаде към Георги Минчев, който от непосредствена близост до вратата опъна мрежата на Александър Любенов.

В 78-ата минута Димитър Илиев беше съборен в близост до наказателното поле. Волен Чинков прецени, че няма фал. Докато футболистите на домакините спориха със съдията, Красимир Милошев върна лошо топката назад към Любенов. Стражът беше принуден да плонжира и да улови с ръце, за да предотврати гол в мрежата си. Вследствие беше отсъден непряк свободен удар, а топката беше заложена на 5-6 метра от голлинията. Играчите на столичани бяха принудени да се наредят на голлинията. Парвиз Умарбаев чукна към Бирсент Карагарен, който като опита да вкара в горния ляв ъгъл, но топката прелетя над напречната греда.

Локомотив София намали своя пасив в 89-ата минута. Октавио пусна пас към Виржил Пинсон, който се възползва от груба грешка на Сейменски, който позволи топката да мине зад гърба му. Пинсон бе сам срещу Рейдър и не пропусна да вкара за 1:2.

В добавеното време на мача Пинсон нанесе опасен удар, но Рейдър внимаваше и успя да избие в корнер.

Така Локомотив (Пд) изпревари Арда и застана на 7-ото място в класирането на първенството с актив от 20 точки, с 1 по-малко от отбора на Берое. Столичните "железничари" пък са на 11-а позиция с 14 пункта.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03

"Ботев" напред в Лига Европа след 2:2 като гост на "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) елиминира "Марибор" след 2:2 на реванша в Словения и сбщ рез ултат 4:3 продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Там героите на Душан Керкез ги очаква гръцкия Панатинайкос. Носителите на Купата на България се оказаха догонващи в резултата още в 13-ата минута, когато Ян Репас реализира за домакините, но през втората част..

публикувано на 18.07.24 в 23:32
Асен Златев

Асен Златев - олимпийски шампион от Москва 1980

Легендата Асен Златев е роден на 23.05.1960 година в село Царимир. Асен Златев е олимпийски шампион от Москва през 1980 година в категория до 75 кг.  На 11-годишна възраст постъпва в Спортното училище „Васил Левски“ с първата група по вдигане на тежести, ръководена от Ганчо Карушов. Носител е на три златни медала от световни първенства и пет от..

обновено на 18.07.24 в 14:58
стазион

"Ботев" гостува на "Марибор" с гол аванс

"Ботев" (Пловдив) гостива на "Марибор" в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се играе от 21:15 часа тази вечер на стадион „Людски врът“.. "Ботев" победи словенския си съперник с 2:1 в първата среща. Така завръщането на „жълто-черните“ в своя дом за мач от европейските клубни турнири бе успешно. „Канарчетата“ стигнаха до..

публикувано на 18.07.24 в 14:13