Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Концерт "Метаморфози" на Дора Делийска

Авторският проект на една от водещите български клавирни изпълнителки с международна кариера – Дора Делийска, ще бъде представен в рамките на цикъла „Млади виртуози“. 

Концертът, озаглавен „Метаморфози", е с участието на Оркестъра на Опера Пловдив под диригентската палка на Константин Добройков.

Спектакълът се основава на идеята, че изкуството винаги може да се променя и може да продължи да съществува без ограничения във времето, споделя Дора Делийска, която пътува специално за концерта от Виена.

В програмата ще бъде включена емблематичната творба „Метаморфози“ от Хиндемит.

Пианистката Дора Делийска има концертни турнета в различни държави в Европа, Азия и Южна Америка. Издала е 12 компакт диска и печели множество интернационални награди.

Следвайки мисията си за интегриране на оперното и симфоничното изкуство сред младите хора, Опера Пловдив дава възможност на всички учащи да се възползват от безплатен вход за симфоничните концерти през новия сезон. Безплатните билети се получават на касата на Операта в Дом на културата „Борис Христов“.


Още от категорията

Великите европейци - Константин Велики, втора част

Император Константин Велики през живота си печели всички битки, в които участва. Така е и срещу пиктите, но войната е партизанска и, въпреки че римляните влизат дълбоко на Север, не се стига до решителна битка, а общият резултат е нулев. Дори отрицателен, защото в похода август Констанций Хлор се разболява и скоро умира.  BNR podcasts ·..

публикувано на 01.12.21 в 10:00

Основаха Консорциум "Изкуство и образование"

Днес в Пловдив се роди нова културна организация с идеална цел, която търси пресечната точка между изкуството и образованието.  По идея на ректора на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство проф. Тони Шекерджиева-Новак се създаде Консорциум „Изкуство и образование“ , който обединява усилията на 13 културни и образователни..

публикувано на 01.12.21 в 07:45

Иван Христов - Грога с нови картини в галерия "Аспект"

В първия ден на декември пространството на галерия Аспект ще бъде завладяно от приказно-фантастичния свят на Иван Христов-Грога.  Всяка година неговата изложба слага точка на активния есенно-зимен галериен сезон и бележи началото на Коледните празници, и така вече шестнадесет години със шестнадесет поредни изложби. Експозицията включва както..

публикувано на 01.12.21 в 07:45

Галерия „Артистика“ с благотворителна изложба

На втори декември, в 18.30 часа, пловдивската галерия „Артистика“ открива благотворителната си, коледна, изложба. Тя обединява признати художници и скулптори от цяла България, в името на една прекрасна кауза. За четвърта година инициативата „Мото Коледа“ ще донесе радост и усмивки на децата в пловдивските домове, за деца лишени от родителски..

обновено на 30.11.21 в 15:49
Подкасти от БНР