Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт "Метаморфози" на Дора Делийска

Авторският проект на една от водещите български клавирни изпълнителки с международна кариера – Дора Делийска, ще бъде представен в рамките на цикъла „Млади виртуози“. 

Концертът, озаглавен „Метаморфози", е с участието на Оркестъра на Опера Пловдив под диригентската палка на Константин Добройков.

Спектакълът се основава на идеята, че изкуството винаги може да се променя и може да продължи да съществува без ограничения във времето, споделя Дора Делийска, която пътува специално за концерта от Виена.

В програмата ще бъде включена емблематичната творба „Метаморфози“ от Хиндемит.

Пианистката Дора Делийска има концертни турнета в различни държави в Европа, Азия и Южна Америка. Издала е 12 компакт диска и печели множество интернационални награди.

Следвайки мисията си за интегриране на оперното и симфоничното изкуство сред младите хора, Опера Пловдив дава възможност на всички учащи да се възползват от безплатен вход за симфоничните концерти през новия сезон. Безплатните билети се получават на касата на Операта в Дом на културата „Борис Христов“.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

T.A.N.K.E.R, среща култура и бизнес в Пловдив

В епоха, където глобалната взаимосвързаност е от съществено значение, Екипаж с гордост обявява първото издание на T.A.N.K.E.R, уникално нетуъркинг събитие, което съчетава нишките на бизнеса и културата. Събитието ще се проведе на 24.04.2024 в Дом на Младоженеца - Пловдив от 19 ч . и обещава да бъде точка на сблъсък за лидери от индустрията, културни..

публикувано на 22.04.24 в 11:19

Преге - предаване за света на книгите, 20 - 26 април

В предаването за книги на Радио Пловдив на 20 .04. 2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Тодор Влайков. Избрани християнски произведения. 586 стр., тв. к. 10А, Фондация „Наследство на Зографската света обител“, 2024. Доменико Дара. Кратък дневник на съвпаденията. 384 стр., ок. 5А, Lemur, 2024...

публикувано на 22.04.24 в 10:15

Николай Кучков с "Малка ретроспективна изложба"

Галерия „Дяков“ представя самостоятелната изложба  на интересния и самобитен български художник, който не се появява често  със самостоятелни изложби в българските галерии – Николай Кучков. Авторът е нарекъл тази експозиция по повод 60 години от неговата първа самостоятелна изложба „Малка ретроспективна изложба“. Николай Кучков е учил в..

обновено на 22.04.24 в 08:22

Обща изложба в галерия "Марина Францети"

Обща изложба на трима художници – Мария Маккълок, Христо Ризов и Димитър Бакърджиев, се открива в галерия „Мария Францети“.  Маккълок се представя с акварел и масло, Ризов с акварел, а Бакърджиев – с метална пластика. Творбите им са обединени от темата „Сезонът на надеждата“.

обновено на 22.04.24 в 08:22

Румен Читов показва картини в "Резонанс"

Галерия „Резонанс“ представя художника Румен Читов. Авторът е обединил  живописните картини в обща експозиция под надслов „Споделено“. „Това е споделеното богатство между хора, възприемащи видимото по специфичен начин, отделени в общност от свои предпочитания и нагласи, споделящи радостта да създавам своя свят по личен начин в конфигурация,..

публикувано на 22.04.24 в 08:21