Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Концерт "Метаморфози" на Дора Делийска

Авторският проект на една от водещите български клавирни изпълнителки с международна кариера – Дора Делийска, ще бъде представен в рамките на цикъла „Млади виртуози“. 

Концертът, озаглавен „Метаморфози", е с участието на Оркестъра на Опера Пловдив под диригентската палка на Константин Добройков.

Спектакълът се основава на идеята, че изкуството винаги може да се променя и може да продължи да съществува без ограничения във времето, споделя Дора Делийска, която пътува специално за концерта от Виена.

В програмата ще бъде включена емблематичната творба „Метаморфози“ от Хиндемит.

Пианистката Дора Делийска има концертни турнета в различни държави в Европа, Азия и Южна Америка. Издала е 12 компакт диска и печели множество интернационални награди.

Следвайки мисията си за интегриране на оперното и симфоничното изкуство сред младите хора, Опера Пловдив дава възможност на всички учащи да се възползват от безплатен вход за симфоничните концерти през новия сезон. Безплатните билети се получават на касата на Операта в Дом на културата „Борис Христов“.


Още от категорията

5 номинации "Икар" за спектакъла "Солунските съзаклятници"

Драматичен театър – Пловдив получи пет номинации за „Икар“ 2023 за представлението „Солунските съзаклятници“ от Георги Данаилов с режисьор Стайко Мурджев.  „СОЛУНСКИТЕ СЪЗАКЛЯТНИЦИ“ е спектакъл за неистовите млади сърца като бурета с барут. За гърлата, в които има само хрип и само вой към небесата. За младия ум, потресен от непоправимата паянтова сграда..

публикувано на 03.02.23 в 13:52

„Синдикат” вече записва за новата си учебна година

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” започва записванията за своята дванадесета учебна година. Тази учебна година занятията ще бъдат през месеците март, април и май, а юни ще има допълнителни дейности, свързани с програмите. В Академията могат да се включат ученици от 8-ми до 12-ти клас. Заниманията са безплатни благодарение на финансирането от..

публикувано на 03.02.23 в 10:29

В "Срещите" - за модерните българи някога и днес

Тази събота в "Срещите" с проф. Веселин Методиев говорим за интелигента - парвеню, един от 58-те му разговора с автори на сп. "Златорог" в книгата "Модерните българи". Интелигентът - парвеню е една от най-страшните болести за българското общество някога, според Атанас Илиев от "Златорог", а и днес, според Проф. Веселин Методиев.  

обновено на 03.02.23 в 10:25

Пловдивчанин работи за откриването на ЕСК 2023 в Гърция

Пловдивчанинът Петко Танчев е част от екипа, който ще реализира официалното събитие „Mysteries of Transition“ за откриването на Елефсина – Европейска столица на културата 2023, малко градче на 20 км до Атина.   Тази събота, 4 февруари ще се проведе впечатляващата церемония на морското крайбрежие, с много визуални ефекти в спектакъла...

публикувано на 03.02.23 в 08:05

Художествената галерия Стара Загора гостува в Пловдив

Художествената галерия Стара Загора гостува в Градската художествена галерия – Пловдив с творби от своя фонд в изпълнение на дългогодишната съвместна програма на двете институции за разменни изложби. От днесв „Зала 2019“ на ул. „Гладстон“ 32  е показана експозиция с 50 живописни произведения от всички издания на Балканското квадринале на..

публикувано на 03.02.23 в 07:40