Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход свободен" - в деня на св. Климент Охридски

Снимка: pravoslavieto.com

На 25 ноември Българската православна църква отдава почит на Свети Климент Охридски. Свети Климент Охридски е средновековен учен и първият епископ, проповядвал на старобългарски език. Православната църква го тачи като един от светите Седмочисленици. Честит празник на всички именици!
Днес в предаването отбелязваме Световния ден за премахване на насилието над жени. За съжаление много от жените по света са обект на насилие, като размера и истинския характер на този проблем, често остава скрит. 
Доброто настроение и свежата музика са в изобилие и в днешния благодатен четвъртък!
Започваме веднага след новините в 12!

Още от категорията

Ден преди старта - "Точно днес"

Обратното броене до конфигурирането на 47-я български Парламент най-после и в залата,  на която четем „Съединението прави силата“, чувствително напредна. В последните изтичащи минути до произнасяне на клетвата  новите депутати са призвани успешно да се ориентират в системата от ценности за държавата и за нацията. Да  бъдат смели мечтатели  и..

публикувано на 01.12.21 в 16:37
Залата с динозаврите, Природонаучен музей Пловдив

СПИН, COVID-19, фалш, изкуство и динозаври в "Ден след ден"

На 1 декември, международният ден за борба със СПИН, в следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ ще чуете: Колко българи от Централна и Южна България се лекуват от ХИВ вируса в пловдивскта болница „Св. Георги“, която е един от общо петте центъра в страната за лечение на пациенти със СПИН и дали коронавирусът повлия на страдащите..

публикувано на 01.12.21 в 14:26

Коледното настроение завладява "Следобед с Едит"

🎄Вече ми е коледно! 🎄 А вие к олко песни знаете, в чието заглавие да присъства думата "декември"? 🤔 Аз се сещам поне за 10, но няма да ви ги пусна всички днес! 🤣 Освен за музика,. на 1ви декември в "Следобед с Едит" си говорим за уютните споделени вечери, горещ чай, елхата на центъра в Пловдив и с колко ни се вдига сметката за тока, заради коледните..

публикувано на 01.12.21 в 13:05

За мечките и хората във „Вход свободен“

Посрещаме декември и ви каним от сърце да споделите денят си с нас. И днес подреждаме пъзела на доброто настроение, усмивките и шарените любопитности, а за цялостната ни картина ще ни съдействат нашите ефирни събеседници. Минутки след 12:30 с Йордан Тотев ви разказваме от първо лице и наистина преживяно, какво е усещането да се гледаш..

публикувано на 01.12.21 в 09:40

Посрещаме декември "Точно днес"

В първия ден на последния месец на годината ще говорим за ковид кризата, за зелените сертификати - и за истинските, и за фалшивите, с които се прочухме, за новия политически сезон, за новите коалиции, преговори, новото НС и времето. Анализите и коментарите ще са на политолога и журналист Явор Сидеров, на д-р Валери Цеков от Българското сдружение по..

публикувано на 30.11.21 в 15:55
Подкасти от БНР