Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ден преди старта - "Точно днес"

Обратното броене до конфигурирането на 47-я български Парламент най-после и в залата,  на която четем „Съединението прави силата“, чувствително напредна. В последните изтичащи минути до произнасяне на клетвата  новите депутати са призвани успешно да се ориентират в системата от ценности за държавата и за нацията. Да  бъдат смели мечтатели  и  прагматици с повече разум. 

"Точно днес" ще питаме какво се случи във времето на вакуум между последния  избор, който направихме и първите стъпки, които ще направят избраните от нас.  За поуките след грешките на изостаналите на политическия терен и амбициите извън ентусиазма на победителите – събеседник – журналистът Емил Спахийски.

НСИ обобщи влошаване на бизнес климата в страната в рамките на четири поредни месеца.

За танца на цените на услугите и стоките от първа необходимост, обема на продажбите, данъците и семейния портфейл в несигурна икономическа среда – интервю с икономиста проф. Боян Дуранкев.

Новият вариант на коронавируса – омикрон, все още категорично извън страната ни, но с много неизвестни, свързани с високия потенциал за разпространението му  и с неяснотите около клиничната картина на заразата. Събеседник – проф. Ива Угринова – директор на Института по молекулярна биология към БАН.

83-ма  автори – членове на Дружеството на пловдивските художници представят творбите си в зала „2019“ в  традиционна експозиция в края на изтичащата година.  Поканата за събитието в ефир ще направим с председателя на Дружеството Снежана Фурнаджиева.

В рубриката „Добро утро, Ден“ тази седмица гостува актьорът Златко Павлов – радио и телевизионен водещ.


Още от категорията

"Точно днес" на 18 януари - празнично и делнично

Според народните вярвания Атанасовден бележи средата на зимата и след него тя си отива. Честитим на имениците, а делничните теми подреждаме в първите часове на деня с теми и участници до 9.30 часа. Министър-председателят Кирил Петков заминава на официално посещение в Скопие.  Говорим с международния анализатор Любомир Кючуков, директор на Института..

публикувано на 17.01.22 в 15:24

Планове и резултати "Ден след ден"

От Съюза на работодателите в системата на народната просвета и от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ внесоха искане в Министерството на образованието за по-дълга междусрочна ваканция. Основният аргумент за искането са многото заболели учители, както и общо високото разпространение на варианта „Омикрон“ на коронавируса. Малки общини в..

публикувано на 17.01.22 в 14:51

Слънчев понеделник със "Следобед с Едит"

Здравейте, сладурчета! ☀ Днес отбелязваме Антоновден! Честитим с песни и познат рефрен, преглеждаме събитията от изминалия ден и пеем ли пеем без да спрем! 🥳 Ха...нищо чудно и цялото предаване да изкарам в рими, личи си, че са ми любими! 🤣 ➡ Каня ви на традиционната ни радио среща и днес между 14 и 15ч.📻

публикувано на 17.01.22 в 13:00

Делници и празници с „Вход свободен“

Как мислите, ни влие размера на коремната обиколка и колко са ни важни мазнините около корема? В рубриката „Брейнсторминг“, коментираме темата с физиотерапевта Теодор Кордев. Ще говорим и за зависимостите, и емоциите свързани с тях. Зависимостта към цигарите, например. Става дума за безплатния уебинар „Зависимости и интуиция”, на 19-ти януари,..

обновено на 17.01.22 в 09:36

Влизаме в новата седмица "Точно днес"

С честитка за имениците на Антоновден и с теми, различни от празника, започва програмата на Радио Пловдив в понеделник сутрин.  Ще говорим за сюжетиге в съдебната система, които избуяват с активността на новото мнозинство, дошло с ангажимент да промени статутквото, олицетворявано от бившия и настоящия главен прокурор. ДАНС отне най- високото ниво на..

публикувано на 16.01.22 в 17:28
Подкасти от БНР