Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Мълчана вода“ по метода на неврографика

| обновено на 04.01.22 в 15:40

На човек никога не му се дава желание, без в същото време да му се даде и силата, да го осъществи“, пише Ричард Бах. 

Желанието, често, е онази движеща сила, която ни кара да вървим напред и да искаме да бъдем по-добрата версия на себе си. Върху себе си, работим и по метода на неврографиката. Думата произлиза от гръцките думи „невро“ (неврон) и „графос“ (пиша, описвам). Смисълът е, че се опитваме да визуализираме връзките, които съществуват в нашия мозък чрез рисунка.

Маргарита Атанасова е сертифициран инструктор по неврографика и естетически коуч от Института по психология на творчеството, създаден от Павел Пискарьов. Тя е и водещ на събитието „Мълчана вода“, рисуване по метода на неврографика, което ще се проведе, онлайн, на 5-ти януари, от 21 часа. 

Да си направиш „мълчана“ вода е стара магическа практика, разпространена по българските земи, от векове. Този ритуал се свързва както с езическото ни минало, така и с християнството. Водата е била използвана като енергийна сила, която лекува от емоционални страдания и страхове. Достатъчно научни експерименти, вече, са доказали, че тя реагира на нашата, човешка, реч. 

Необходими са ви маркер, бял лист и купа вода, но не в пластмасов съд, за да бъде  пресъздаден стария магически ритуал по един нов съвременен начин, с помощта на неврографиката. Откакто свят светува човек е отправял своите желания към съдбата, вселената, небето, Бог... А, нощта на 5-ти срещу 6-ти януари, е специална, както казва и народната ни традиция.

За събитието, „Мълчана вода“ рисуване по метода на неврографика, разказва Маргарита Атанасова, в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още, в прикачения файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15