Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делнично и празнично "Ден след ден"

| обновено на 06.01.22 в 14:38
Калофер
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На 6 януари в следобедното предаване на Радио Пловдив "Ден след ден":

Отбелязваме 174 години от рождението на Христо Ботев. Как го почете родния му Калофер ще ни разкаже Живка Танчева.

За освещаването на бойните знамена и Богоявление в Пловдив репортажът ще е на Емил Костов.

С Веселина Пеева и арменците под тепетата ще празнуваме отново Рождество Христово.

А делничните теми ще звучат с разговори в ефир с икономическия експерт и съветник на президента на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Ваня Григорова и Теодора Кръстева, изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на оранжерийни зеленчуци.

От един частен случай на неправилно паркиране и репатриране на кола се получава медицински казус. Как ще чуем от интервюто на Веселина Пеева с потърпевшия лекар, заразен с коронавирус, д-р Бранимир Милинич.

Накрая – как ще изглежда Кино „Космос“ след обновяването му? Антоанета Петричанска ще търси отговор от Димитър Балджиев, ахитект от Проектантско бюро "Тектоника Б", поканено от общината да подаде оферта за технически инвестиционен проект за неговия ремонт, след като спечели обществената поръчка за идейния още през 2019 година.

Започваме след новините в 15:00 часа и ще бъдем с вас до новините в 17:00. Слушайте ни!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На слънце и на сянка - "Точно днес"

Вторият ден от седмицата съвпада с втория от горещниците в народния календар от преполовения юли. И на слънце, и на сянка знойното лято ни жили с мечти за прохлада и промени в политическото безвремие - и двете видимо невъзможни точно в този момент.  А ПП-ДБ предлагат и да почакаме още, ако президентът Румен Радев уважи искането.  По пътя към новите..

публикувано на 15.07.24 в 17:40

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05