Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 13 януари

7 поръчки за строителство в Пловдив, финансирани от общината, не се изпълняват, каза кметът Здравко Димитров. Цените на строителството по тях са договорени преди 2 години, а междувременно строителните материали са поскъпнали средно с 40 на сто. В същото време общината форсира изграждането  на нова сграда на училище "Княз Александър Първи", за да не изгуби целевото финансиране.

Общинският съвет спря на този етап предложението частно дружество да управлява Комплекса за социални услуги „Свети Георги“. Реакцията на мнозинството дойде след протестно писмо на работещи в комплекса.

Нов ангажимент за загубилите пазарни позиции „Български пощи“ и в същото време подобряване на административното обслужване на гражданите. Това предлага вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова с натоварването на държавното дружество с допълнителни ангажименти. Ще чуем от нея повече за осъществяването на този план.

Подпорната стена край пловдивската галерия "Филипополис" се руши, алармира собственикът Стефан Малецов. В същото време обаче това е част от римска крепостна стена от 2 век, със статут на недвижима културна ценност. Така ремонтът  не може да бъде извършен преди изискваното по закон съгласуване.Още от категорията

Вярвате ли на хороскопи? Това ви питам днес в "Следобед с Едит"

Днес ме мъчи казус един и вярвам, че заедно ще го разрешим! 🤔 Докато отпивах от благоуханното си кафе тази сутрин, отново ми попадна дневният хороскоп. ♑ Да вярвам ли, да не вярвам ли? 🤷‍♀️ Споделяла съм ви не веднъж, че много, много не се доверявам на астралните гадания, но искам да чуя и вашето мнение! 😇 💫 Вярвате ли на звездите? Поглеждате ли..

публикувано на 19.01.22 в 13:00

"Вход Свободен" – време за всичко в сряда

За магичната сила на водата, на Богоявление по стар стил, за нощното къпане в ледените води на Първенецка река, разговаряме с йога учителя Лана Петкова.  Темата за родителството продължаваме в още един от разговорите с Калбие Ходжева - на прага на поредното онлайн обучене, как да бъдем полезни на децата и на себе си като родители. Традиционна за сряда е..

обновено на 19.01.22 в 09:32

Действителните сценарии „Точно днес“

Зимните месеци традиционно се оказват тежки за бизнес и потребители, но не само от гледна точка на финансите, а и на здравето. В утрото на 19 януари проследяваме най-важните теми, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа: Петата ковид вълна в Пловдив и децата. Адекватни ли са до момента мерките и трябва ли учениците отново да..

публикувано на 18.01.22 в 16:21

Мостове към бъдещето и мерки за настоящето „Ден след ден“

На първата си среща новите премиери на България и Северна Македония очертаха основните приоритети пред двете държави с хоризонт до 2029 г. и заявиха, че влизат в нов прозорец в двустранните си отношения. Двамата обещаха реални стъпки, а договореното от историческата комисия да бъде мост към бъдещето, а не към миналото. Визитата на българския..

публикувано на 18.01.22 в 14:34

"За хайваните с Любов!" днес в "Следобед с Едит"

Здравейте, сладурчета! 😻 Честит Атанасовден! Бъдете здрави и весели! Обещавам да ви силно да ви развеселя с днешното издание на играта "За хайваните с любов!" 🙉 Ослушвай се много внимателно между 14 и 15ч. 👂 В ефира на Радио Пловдив, ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците,..

публикувано на 18.01.22 в 13:00
Подкасти от БНР