Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Действителните сценарии „Точно днес“

Снимка: Иво Чолаков

Зимните месеци традиционно се оказват тежки за бизнес и потребители, но не само от гледна точка на финансите, а и на здравето. В утрото на 19 януари проследяваме най-важните теми, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Петата ковид вълна в Пловдив и децата. Адекватни ли са до момента мерките и трябва ли учениците отново да преминат на онлайн обучение? Епидемиологът от УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив доктор Христиана Бацелова с експертно становище по темата.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат. Какви ще бъдат акцентите? Председателят на Стратегическия съвет при държавния глава професор Александър Маринов ще бъде наш събеседник по темата.

Икономически предизвикателства на фона на високи цени на ток и газ, а също и инфлация от 7,8% за 2021 година. Икономистът от Институт за пазарна икономика Петър Ганев с анализ на ситуацията.

Ще говорим и за френската следа в историята на Пловдив. „Бонжур, мон амур, Пловдив!“ – така е озаглавен градският тур тази събота. С репортаж Екатерина Костова ще ни разходи из интересни места в града ни, свързани повече от век с френската култура.

В рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов продължава своя разказ за Ото Хан.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува професор Стефан Костянев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сезони, цели и танци с „Вход свободен“

Заедно сме до 15 часа. Ще си говорим за танци в рубриката „За и против“. За рода и сезоните, разказва Аида Марковска, накратко.  За самоанализа, по отношение постигането на целите, ще ни обясни Милена Милева, учител по йога. Днешният 24 юли е Ден на радостта – радостта от простите неща. Той се отбелязва официално от 1981 година. Честит..

обновено на 24.07.24 в 09:41

"Точно днес" по летните дилеми и проценти

Софийски градски съд определи за нищожно решението, с което Общинският съвет на Варна апортира акциите на общината от Международния панаир - Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест", чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов. По темата, която обещава дълго продължение говорим с Богдан Богданов, народен представител от ПП-ДБ, който още като министър..

публикувано на 23.07.24 в 16:25

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 23.07.24 в 15:55

"Вход свободен" в разгара на сезона

Юли усети, че е пренапрегнал реотаните, леко намали степента на жегата и сега доволно отдъхва върху тлеещата жарава от изпочупени температурни рекорди. Ние обаче не се отпускаме, защото август амбициозно наднича зад ъгъла, гледа с пламтящо нетъпение и изобщо   не прилича на  по- милостив. На географската карта на България сякаш е закарфичена бележка "..

публикувано на 23.07.24 в 09:45

„Точно днес“ с най-важните теми и покана за концерт

Политическият пъзел в България става все по-труден, а шансовете за редовен кабинет клонят почти към нула. Има ли изход от създалата се ситуация и възможна ли е промяна, ако се стигне до поредни извънредни парламентарни избори? Политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиева с анализ по темата. Eвропейският парламент..

публикувано на 22.07.24 в 16:49