Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Точно днес“ - без Радио не мога

| обновено на 24.01.22 в 17:13

Днес, 25 януари,  е Денят на българското радио.  На днешния ден през 1935 г. цар Борис III подписва указ, с който радиоразпръскването в България става държавна собственост. В резултат на този указ се поставя началото на Българското национално радио.

Честит да ни е  празникът!  А в утрото и делнично, събираме акцентите от деня в интервюта и коментари до 9.30 часа.

Мръсният въздух в Пловдив – отново тема на дискусия за възможностите за разработване на нова стратегия на местно ниво за справяне с проблемите за качеството на атмосферния въздух. Този път под формата на семинар, първи по тригодишния проект COMPAIR по програма HORIZON 2020. За идеята ще научим от координатора на проекта Милена Агопян от Енергийна Агенция - Пловдив.

Новите проекти и предизвикателства пред община Марица през 2022 година - без увеличение на местните данъци и такси, без режим на уличното осветление и старт на проекта за нова сграда на администрацията – интервю с кмета Димитър Иванов, преди сесията на ОбС, на която ще се гласува предложението да бъде отпусната парична помощ за талантливата 14-годишна тенисистка Ивона Савекова от с. Радиново.

Национата тема – с продължение - посещението у нас на македонския премиер Димитър Ковачевски  и планирано общо правителствено заседание, което има за цел да нормализира отношенията между двете държави. За очакванията от разменените визите ще говорим с журналиста Николай Кръстев. Ще засегнем и темата за свикания Съвет по сигурността.

В минутите за култура ще ви поканим на изложбата на Петко Караколев - скулптура и живопис в галерия „Възраждане“.

„Добро утро,ден“ си пожелаваме с историка Рада Банялиева –директор на Музея на авиациата в Крумово.


Още от категорията

„Алтер его” - паметни сатирични моменти

„Алтер его” - паметни сатирични моменти В поредния си брой „Алтер его“ ви предлага разнообразие от сатирични моменти – памет за световни и родни майстори на веселото слово! Ще има, разбира се, и смехомаратон, който спокойно може да умножите по две. Бъдете с нас, за да се забавляваме заедно! „Алтер его” се излъчва премиерно в събота след..

обновено на 30.09.23 в 10:33

"Добро утро, Ден" с Огнян Видев

Джаз музикантът Огнян Видев, който  стъпва на музикалната сцена още в далечната 1964 г. и през годините добавя към творческата си биография  впечатляващи изяви у нас и по света, се вдъхновява  от артистичната атмосфера на родния Пловдив. Където и да пътува обаче,  той твори с родния си град в сърцето. Само преди  месец музикантът бе удостоен с..

обновено на 29.09.23 в 20:52

"Ден след ден" в последния петък на септември

В най – големия пловдивски район – Централен“, започват проверки за качеството на храната в детски заведения. Причината са сигнали на родители за доставяна храна за децата им със съмнително качество. Днешната среща по този проблем в кметството на район „Централен“ обобщава в репортажа си Живка Танчева . Също днес с поста си се раздели..

публикувано на 29.09.23 в 14:59

Китайски истории във „Вход свободен“

Всеки петък, броят на щастливите хора се увеличава, с няколко милиона :) Петъчно говорим за събитието „Магията на Китай“. Утре на 30-ти септември, в Пловдив, с вход свободен. Със Си Фу Станислав Багалев коментираме, след 14 часа. С астролога Венета Матева говорим за рождения ден, в рубриката „Езо тера“. Рубриката „Четем с радио..

публикувано на 29.09.23 в 09:30

В извивките на есента - "Точно днес"

На 29 септември започва отброяването на 30-те страници политическо време до предстоящия местен вот точно месец по-късно. В дните дотогава  се очаква политиците и партиите да съизмерват амбициите си  и силите си  на еднакво отстояние от властта. Предстои ни спектакълът, обещаващ динамика с новаторска драматургия, лидерски апетити и..

публикувано на 28.09.23 в 17:09