Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зад ъгъла наднича февруари - "Точно днес"

Заради скъпия ток ГЕРБ настояха за 100% покриване на разликите в сметките за електричество на общини, болници, културни институти, училища, общински предприятия и транспорт.  Ефектът на ценовата преса  засегна  над 50 български общини, които спряха уличното си осветление, а в петък вечерта цялото ръководство на БУЛГАРГАЗ  беше сменено. Премиерът Кирил Петков коментира факта с думите, че ако то си е вършело добре работата, цените нямаше да скочат до тези нива и че се е стигнало дотук, заради грешни решения и пропуснати възможности интересите на хората да бъдат защитени. 

Ще успеят ли управляващите и по какъв начин да овладеят ценовия удар на електроенергията върху хората и какъв е прочитът на бюджетните разчети за 2022 г. в контекста на икономическа, здравна и социална криза - по-темата заместник-министърът на енергетиката Пламен Данаилов. 

Националната конференция на Да, България потвърди избора на лидера си Христо Иванов, като отказа да приеме неговата оставка. Какви грешки в работата си дотук отчетоха представителите на партията и как ще бъдат защитени на местно ниво приоритетно интересите на гражданите преди очаквания пореден пик на Ковид-19 и в условията на финансов дефицит - Веселина Александрова - лидер на групата общински съветници "Демоткратична България" в Пловдивския ОбС.

"Георги Чапкънов пред погледа на Иван Бакалов" като свидетелство за таланта и времето. Фотографската изложба ще бъде представена в калерия "Капана" от 1 до 25 февруари. Интервю с фотографа Иван Бакалов, журналист и автор на книгите "Заговорите против Живков - разкази от първо лице", "В сянката на Борисов", "Мачтите в края на улицата - 5 500 км с кола из САЩ".

От днес заведенията и казината в Пловдив ще работят с капацитет до 50% и с работно време до 22 часа. Градът навлезе в 3-та фаза от борбата с Ковид-пандемията. Защо представители на нощните заведения и казината отказват да се съобразят с тази мярка - Радослав Чилингиров - управител на известна пловдивска дискотека. 

Смолянското село Чепинци  посреща от Антарктида четиримата строители, които изпрати с първата група на 30-тата българска експедиция там. За вълението около първата среща след мисията им на Ледения континент и за зимата в Родопите - интервю на Екатерина Костова с Мустафа Брахимбашев.  

В първата седмица на месец февруари гост в рубриката "Добро утро, Ден" - актьорът от Драматичен театър Пловдив Симеон Алексиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30