Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За февруарския петък "Точно днес"

Снимка: Иво Чолаков

Първата седмица на най-краткия месец в годината завършва с поредните оценки за работата на правителството, активностите на народните представители и борбата с варианта омикрон на Ковид-19. 

За новите "справедливи" цени на клиничните пътеки, за това как организацията в спешните отделения отново излезе на преден план, както и защо болниците пак са с бюджетни рестрикции, разговаряме със здравния икономист Аркади Шарков.

За политическите нагласи в парламента, след като опозицията се консолидира първо за отпадане на зеления сертификат, за отброяването на 100-те дни на новата власт, и темата Северна Македония - анализ на политолога Георги Киряков.

Пловдивските акценти:

Младежкият център - Пловдив организира тази събота срещи по програмата "Млад стажант: Младите (въз)действат" - ще информира и за другите им централни събития през 2022 - директорът Димитрина Тодорова.

В зона "Култура" на Радио Пловдив - интервю на Веселина Пеева с Моника Роменска. Те ще представят новата изложба "Непоказвани творби от фонд "Мексиканска графика" на Градската художествена галерия - Пловдив", с която стартират събитията посветени на 70 години от създаването на галерията. 

"Добро утро, ден!" е с актьора Симеон Алексиев, който тук описва как се бяга от клишетата и какво е важно за деня му.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Улично изкуство и кулинария днес във "Вход свободен"

Днес в предаването споделяме усмивки, добро настроение и чаша студена лимонада :))) и Ви призоваваме да останете с нас в горещия следобед.  Като начало ще Ви отведем към село Марково, съвсем близо до Пловдив, за да поканим всички деца на "Кулинарен клас с шеф Дидо".  Творческата работилница ще се проведе в читалище "Алеко Константинов", този петък...

публикувано на 10.07.24 в 09:30

В жегите "Точно днес"

За жегата навън, за отражението й върху здравето, за опасностите на пътя при екстремни температури, за политическите градуси ще говорим в утрото на сряда.  Ето част от събеседниците ни:  Зорница Спасова - главен асистент в Националния център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването. Тя има докторска степен по..

публикувано на 09.07.24 в 17:27

"Вход свободен" под лупата на юли

В началото на  лятото  градът се е оставил напълно на милостта на слънцето. Под тепетата се живее комфортно само сутрин и след полунощ. Всички разчитат само на живителния хлад на климатиците и благославят наум техническия прогрес. Вече сме в същинското сърце на юли и по тези места дебелата сянка  е единственото естествено спасение от безмилостната лупа..

публикувано на 09.07.24 в 09:30

"Точно днес" по юлските горещи теми

Юли е времето за класации, опити за ново управление и горещо лято, в което кодът остава жълт.  За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан". Писателката Здравка Евтимова ще получи Националната литературна награда "Иван..

публикувано на 08.07.24 в 14:13

Холистично с „Вход свободен“

Днес с холистичния психолог Дорина Ташева, говорим за гостуването на Елке Уолшон в България. Тя е немски терапевт и ще сподели опит и информация за една възстановителна практика. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев. Ще си говорим и за нишките в нашето ДНК, накратко. Коя е златоносната такава? Аида..

публикувано на 08.07.24 в 09:30