Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опити за решения „Ден след ден"

Обирджията на пощенския клон в село Катуница, който беше заловен снощи, все още не е разпитан заради безпаметното му пиянство от вчера. Очаква се 34-годишният Васил Николов да се възстанови и тогава да даде показания. За скандалния грабеж и заплахата до 10 години затвор за добре познатия на полицията жител на Катуница разказва в репортажа си Стоян Терзиев.

Лекарка от Панагюрище бие тревога, че българските пациенти не получават адекватни здравни грижи. В открито писмо до здравни институции и пациентски организация тя призовава грижата за здравето на хората да не се подменя с грижа за финансовите показатели на болниците. За конкретния казус и най – вече за системния проблем в здравната ни система ще разговаряме с д-р Мария Тухчиева, която чества и професионалния си празник в днешния Международен ден на стоматолога.

За тежката ситуация с лечението на зачестилите случаи на инсулти в Пазарджик и региона и запълнените на 100% Covid легла в областната болница е репортажът на Невена Петрова.

И още:

Нов държавен фонд с капитал от 1 млрд. лв. ще финансира ремонти на общински пътища. Откъде ще дойдат тези пари и как общините могат да се доберат до средства за спешни ремонти на пътища в "плачевно състояние" в населените места? Разговаряме с кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, който е член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България.

Възможно ли е не само кметовете на общини, но и на малки населени места, дори на градски райони да кандидатстват за директно финансиране от държавата? Какви промени са необходими и кой определя „принадената стойност“ на отделните проекти? Търсим коментара на кмета на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов.

Как „Европейски пътища“ отговори на настояването да се прекрати трошачната дейност и на частния терен на фирмата до кариерата над Белащица? С изпълнителния директор на фирмата Маргарита Попиванова разговаря Неда Велкова.

10 пловдивски училища ще работят по новаторска програма за обучение с акцент природо-математически науки.За сътрудничеството на Пловдив с водеща световна технологична компания в образованието разказва в репортажа си Антония Попова.

Започваме след новините в 15 часа и продължаваме до 17. Слушайте ни! 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 17 юли горещо и празнично

В третия ден от Горещниците -17 юли християнската църква почита паметта на Света Марина.  Празнично и делово започваме утрото. Ето и темите до 9.30 часа - Ще бъдем в митрополитския храм в Пловдив, който носи името на светицата, за да честитим на имениците и да чуем пожеланията им.  - Говорим с д-р Станимира Станчева, началник на отделението по..

публикувано на 16.07.24 в 15:21

На кино и още нещо с „Вход свободен“

Този вторник, говорим за кино приключения на открито, с вход свободен, на хижа Амбарица, една от най-труднодостъпните хижи в страната. Юлиян Спасов, от екипа на организаторите ни разказва. Във времето между 13.30 и 14 часа ще играем. Игра с награди за ценители.  Очаквайте и рубриките „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и „На..

публикувано на 16.07.24 в 09:30

На слънце и на сянка - "Точно днес"

Вторият ден от седмицата съвпада с втория от горещниците в народния календар от преполовения юли. И на слънце, и на сянка знойното лято ни жили с мечти за прохлада и промени в политическото безвремие - и двете видимо невъзможни точно в този момент.  А ПП-ДБ предлагат и да почакаме още, ако президентът Румен Радев уважи искането.  По пътя към новите..

публикувано на 15.07.24 в 17:40

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52