Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реалност с много лица "Точно днес"

Държавата с бюджет, приет на първо четене. Етикетите за съдържанието на хазната са от пълна до препълнена и даже твърде разточителна на фона на възможностите на икономиката и натиска на кризите. Накъде с този портфейл? Питаме финансовия анализатор Николай Василев. 

В петъчното утро представяме кампанията "Двайсетият герой", посветена на хората с редки болести. Елена Крушкова разговаря с Владимир Томов, председател на Алианса, който ги представлява.

Говорим с кмета на  община Девин Здравко Иванов. Междуведомствената комисия към МС отпусна средства, за да започне възстановяване на пътя до Триград, глътнат от декемрврийските наводнения. Според Бойко Рашков са отпуснати 5 млн. лева, при поискани с милион и половина по- малко?! Колко всъщност отиват за щетите района и за какво са спешните пари?

Честито на актьора от Пловдивския драматичен театър Симеон Алексиев за наградата ИКАР за чест и достойнство! Ще му го кажем в зана "Култура" след 9 часа.

Ще чуем и последната част от разговора на Живка Танчева със Снежана Фурнаджиева в "Добро утро, ден"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слънчеви и сенчести зигзаги - "Точно днес"

Политическа или противокорупционна е активността на Прокуратурата, насочена към бизнеси на знакови лица в държавата?  Какво прозира под лупата на политическите  и бизнес скандали в лагерите на ДПС и как се отразяват те на предизборната политическа конфигурация в държавата и на явяването на партията на предстоящите за седми път извънредни парламентарни..

публикувано на 15.08.24 в 16:49

Усмихнат празник с "Вход свободен"

В днешния празничен ден Ви срещаме с усмивка и добро настроение, и споделяме следобедът си с Вас! Очакваме поздравите Ви за именниците, които обичате на 032632400. Приятна среща в ефира днес споделяме и с любимите наши събеседници именници Мария Йонова психолог и консултант о детски сън, и Мария Донева автор на детска литература. Говорим и "За животните..

публикувано на 15.08.24 в 09:30

"Точно днес" и празничните часове на утрото

Отбелязваме един от най-големите християнски празници, Успение на Света Богородица. От катедралния храм в Стария град ще включим Антоанета Петричанска , тя ще присъства на литургията, която се очаква да води митрополит Николай.  От Бачковския манастир ще разговаряме с уредника на музея, историка Стамен Пепелишев , той представя изложбата за Неофит..

публикувано на 14.08.24 в 14:57

"Вход свободен" - време за красота и изящество

В средата на работната седмица спираме за капка въздух и ...красота! Спираме в ума си, разбира се, защото графикът, задачите и сроковете не търпят отлагане!  Ще си подарим малко време за мечти! Ще ви срещнем с прекрасната Гергана и нейните изящни бижута. В "Жена - истории за Вселени"  ще си поговорим с нея за това какво е присъщо на щастливите жени, и..

публикувано на 14.08.24 в 09:30

"Точно днес" в ритъма на 14 август

Сряда сутрин - на вратата ни чука четиринайстия ден на август, а програма „Точно днес“ започва с анализи и коментари на темите на деня, които следим в развитие. Нелеп инцидент с прострелян полицаи в Пловдив доведе до оставката на шефа на Областната дирекция на МВР и още трима началници . На този фон полицаи излязоха на протест срещу смяната на..

публикувано на 13.08.24 в 17:00