Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преполовяваме февруари „Точно днес“

| обновено на 13.02.22 в 17:33

Новата седмица започва с ред дилеми, една от които съпътства 14 февруари всяка година. Виното и любовта събираме в предаването абсолютно безконфликтно. Елена Крушкова оплете емоциите на празника с трета гледна точка към тях - тази на професора по хранене и диететика Донка Байчева.

А как се гледа грозде и се прави вино у нас днес ще ни каже 30 годишния лозар и винопроизводител Георги Джингаров от Брестовица.

Извън кръгчето в календара, но в пика на интерес точно днес, са разговорите с директора на къща – музей „Васил Левски“ В Карлово Дора Чаушева. Започва седмичната програма за почит към Апостоола. И още едно „музейно“ интервю, в което няма да говорим за експонати, а за пари и недоволство. Директорите на Природо- научния музей в Пловдив Огнян Тодоров  и на АИ "Старинен Пловдив" доц. Елена Кантарева- Дечева ще обяснят какво и на кого говорят надписите „Протест“ на входовете на експозициите в Пловдив.

България, армията ни и сигурността е тема в интервюто с анализатора проф. Владимир Чуков.

За иновативното отопление с геотермални води във Велинград ще разкаже кметът Костадин Коев.

В зона „Култура“ чуйте повече за кампанията за даряване на книги, която започва от 14.02. За нея разговаряме с председателя на Асоциация „Българска книга“ Десислава Алексиева.

Висок гост влиза в „Добро утро, ден“ тази седмица. Веселина Пеева покани в поредицата д-р Иван Чомаков.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 19.07.24 в 18:32

Усмихнат петък с "Вход свободен"

Усмихнат и споделен ще бъде последния ден от работната седмица :) Бъдете с нас в минутките до 15:00! Алекс Бучков от Робопартанс ще бъде наш гост, за да ни разкаже повече за едно невероятно събитие за най-малките, което ще се проведе в две поредни съботи в зоната за деца на територията на Plovdiv STAGE PARK! Фестивал на забавленията за деца на 20-ти и..

публикувано на 19.07.24 в 09:30

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56