Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дела трябват, а не думи" - "Ден след ден" на 18 февруари

В деня, в който почитаме 149-та годишнина от гибелта на Левски, следим и други актуални теми в предаването „Ден след ден“.

Рано тази сутрин пламна гръцки ферибот в Йонийско море, на който е имало около 100 българи, сред които и шофьори на пловдивска транспортна фирма. Повечето от пътниците и екипажа са евакуирани, но все още има блокирани хора. Ситуацията следи Димитър Владимиров.

Днес кметът на община „Родопи“ и членове на Инициативния комитет „Стоп на кариерите над Белащица“ бяха на среща в Министерството на енергетиката по повод исканията на двете фирми концесиите на кариерите да бъдат удължени. Какви са резултатите от срещата, ще ни каже Павел Гимишев от Инициативния комитет.  

Резултатите от още една среща в министерство, но този път на земеделието, ще коментираме в днешната програма. Националната асоциация на картофопроизводителите отменя готвения протест. Защо - Екатерина Костова разговаря с председателя на асоциацията Тодор Джиков.

Има ли конфликт между президента Румен Радев и правителството, след като за пореден път държавният глава поиска спешни мерки – вчера в областта на енергетиката, а днес – на хлебопроизводството. Темата ще коментираме с политолога доц. Даниел Смилов.

Френската езикова гимназия в Пловдив стана първото училище в страната, кото получи наградата „Симон Вей“ за мултикултурно образование и толерантност. Репортажът е на Антония Попова.

На финала ви срещаме с Анита Илиева – учител в Карлово, музикант и автор на песни за Левски, в деня, в който цяла България свежда глава в знак на почит към живота и делото на Апостола на свободата.

Бъдете с нас до 17.00 ч., ще бъде интересно!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 19.04.24 в 15:37

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03

Наследство и реалност „Ден след ден“

В Международния ден на паметниците и забележителностите в подлез "Археологически" в Пловдив отваря врати късноантичната сграда „Ирини“, която беше обновена след прекратения концесионен договор.  Пред журналисти бе направена първата официална разходка в обновената Градска градина, за която се води дебат как да се нарича „Дондукова“ или „Иван..

публикувано на 18.04.24 в 14:46