Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връщане към нормалността „Точно днес“

| обновено на 23.02.22 в 16:59
Снимка: Димитър Владимиров

От 24 февруари започва поетапното разхлабване на ковид мерките, фокус и в утрото на програма „Точно днес“ в четвъртък. Ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Навременно ли е решението за премахване на изискването на „зелен сертификат“ в обществените заведения на фона на 30% ваксинирани срещу Covid-19 в България? Епидемиологът доктор Христиана Бацелова ще бъде наш събеседник по темата.

Какво ще означава за ресторантьорския бранш разхлабването на мерките и ще приемат ли в заведенията от днес без задължителен сертификат? Адвокат Станислав Проданов, който е собственик на заведение в квартал „Капана“ с коментар по темата.

Ще проработи ли идеята за сливане на университетите, която беше оповестена от МОН? Отговорите търсим от професор Пламен Моллов, ректор на Университета за хранителни технологии.

Икономическите измерения на кризата около Украйна ще проследим с икономиста Красен Станчев.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив очаквайте интервю на Веселина Пеева със Стефан Цирков, автор на представлението „Епопея на забравените“ на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ в Хасково, което гостува на пловдивска сцена.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува доктор Димитър Гачев, не само общопрактикуващ лекар, но и писател.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В новата седмица "Точно днес"

В края на седмицата, която започва с почивен ден, е началото на предизборната кампания за поредните предсрочни парламентарни избори. Време е, политиците, които претендират за властта да поговорят и с избирателите, освен да разменят стрели помежду си, ако са искрени поне в това че искат по- висока избирателна активонст. Ясни се вече и повечето от водачите..

публикувано на 22.09.24 в 17:27
Светозар Гледачев

Клуб "Неделя" на 22 септември

Днес в празничния ден ни гостува финансовия анализатор и писател Светозар Гледачев. С него ще говорим за  икономичските перспективи пред страната ни, шенгенския проблем и проблемите около еврозоната. За желаното утре и реалното днес. Започваме веднага след новините в 16 часа!

публикувано на 22.09.24 в 12:35

Празнично утро с "Шейкър"

В празничното утро на 22 септември отбелязваме едно от най - значимите събития в новата ни история! На днешната дата преди 116 години страната ни, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост. Този акт става възможен едва 30 години след Руско-турската война и България отново се появява на картата на Европа. С вяра в по - доброто бъдеще, с..

публикувано на 21.09.24 в 16:05

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 20.09.24 в 22:59

Практично за емоциите във „Вход свободен“

Днес очаквайте, краткия коментар на Петър Тачев, инструктор по здравословно хранене, за ползите от това да започваме обедните и вечерния хранения със сурова храна. Отделяме време в рубриката „Брейнсторминг“. Минутите ни за кино и рубриката „Четем с радио Пловдив“, както винаги са след 14.30 часа. Със Снежана Павлова, регионален..

публикувано на 20.09.24 в 09:30