Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив победи минимално Царско село на Лаута

Локомотив  победи минимално Царско село в мач от XXI кръг на Първа лига. На „Лаута“ „смърфовете“ се наложиха с 1:0 и взеха три точки, които им дадоха глътка въздух, но в игрови план не убедиха особено.

В 7-ата минута Умарбаев центрира от фал. Бидунга овладя сам срещу вратаря и прати топката в мрежата. Попадението обаче бе отменено, тъй като петима от домакините бяха в засада.

В 13-ата минута Пламен Крумов стреля директно от фал, от сериозна дистанция, а топката премина покрай дясната греда. Минута по-късно от почти същата позиция пък Реди Каса прати кълбото над вратата.

В 20-ата минута Каломбо нахлу в наказателното поле, остана сам срещу вратаря и стреля с левия крак по диагонала, но доста неточно.

38-ата минута Карагерен стреля остро, но Пиер Зебли спря топката с ръка в наказателното поле, за което главният съдия отсъди дузпа. Зебли пък получи и жълт картон. Митко Илиев изпълни наказателния удар и го превърна в гол – 1:0.

В началните минути на второто полувреме Царско село се опита да натисне домакините в търсене на изравнителен гол, но без особен успех. В 67-ата минута Пламен Крумов подаде към Иван Лендрич, но Лукас Рейдър успя да избие топката преди тя да стигне до хърватина. Десетина минути след това влезлият като резерва Венцислав Христов стреля отдалеч и въпреки че топката тупна точно пред Рейдър, стражът на Локо успя да я улови.

Така момчетата на треньора Александър Тунчев останаха на осмо място във временното класиране, но вече с актив от 28 точки. Царско село е последен с 11.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м при юношите. Роденият през 2006 г. български кануист завърши на пета позиция във Финал "А" на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес (Бразилия), среброто - Ксюбиао Жонг (Китай), а бронзът - Милан Гяни (Унгария). България..

публикувано на 20.07.24 в 15:57
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03

"Ботев" напред в Лига Европа след 2:2 като гост на "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) елиминира "Марибор" след 2:2 на реванша в Словения и сбщ рез ултат 4:3 продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Там героите на Душан Керкез ги очаква гръцкия Панатинайкос. Носителите на Купата на България се оказаха догонващи в резултата още в 13-ата минута, когато Ян Репас реализира за домакините, но през втората част..

публикувано на 18.07.24 в 23:32
Асен Златев

Асен Златев - олимпийски шампион от Москва 1980

Легендата Асен Златев е роден на 23.05.1960 година в село Царимир. Асен Златев е олимпийски шампион от Москва през 1980 година в категория до 75 кг.  На 11-годишна възраст постъпва в Спортното училище „Васил Левски“ с първата група по вдигане на тежести, ръководена от Ганчо Карушов. Носител е на три златни медала от световни първенства и пет от..

обновено на 18.07.24 в 14:58