Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" - оставка, коалиции и бежанци

На 28 февруари в "Ден след ден: очаквайте:

Първа оставка в Кабинета Петков – поиска я министърът председателят и то на ключов член от правителството – министърът на отбраната. Защо, има ли знак и какъв е смяната, кой ще е наследникът на Стефан Янев – всичко това в условията на война на една ръка разстояние от границите на България. Тези и още въпроси ще задам още в началото на ефира ни на о/з. Полковник  Вилис Цуров, председател на УС на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“.

Пропуква ли се коалицията с първата поискана оставка 3 месеца след сформиране на кабинета? Ще се получи ли срив в отношенията между и президент и премиер? Очертава ли се и парламентарна криза? От този ъгъл ситуацията ще анализира политологът Румяна Коларова.

Депутатите от ГЕРБ Пловдив с коментар за бюджета на страната ни и за проектите на града. Гледната им точка ще научим от Емил Костов. А съгласна ли е с нея кметската администрация ще разберем от кмета Здравко Димитров.

В Международния ден на хората с редки болести ще ви срещна с Даниел Деянов от Смолян. 19 години той живее с болестта Муковисцидоза – най-често срещата рядка боолест у нас. И е научил, че няма смисъл да се бориш с нещо, което не можеш да промениш. Трябва да го приемеш и единственият смисъл на борбата ти е да трансформираш мечтите си.

Как трансформира животът ни бежанската вълна от Украйна? Ще ви разкажем за другата вълна, на съпричастност с бежанците. Защо Холдинг „Goldenburg organisation” им предлага жилища и работа - ще чуем от доц. Невен Енчев фон Голденбург. 

И какъв е смисълът на жеста да предоставиш вилата си на 8 украинци, сред тях – 4 годишно момиченце – ще разберем от Николай Неделчев - едно от известните имена в рекламния бранш у нас и един от големите колекционери и меценати. 

Започваме след новините в 15:00 часа и ще бъдем с вас до новините в 17:00. Слушайте ни!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Клуб "Неделя" на музикална вълна

Днес в предаването сме изцяло на музикална вълна. Първият ни събеседник е един невероятен пловдивски музикант, който е заслужно уважаван от всички познавачи в бранша! За нас  огромно удоволствие да ви представим виртуозния китарист Кръстьо Пънев- Къната- единственият българин , който е имал честта на чужда сцена да подгрява легендарните "Дийп Пърпъл"...

публикувано на 12.05.24 в 12:10

Изкуство и връзки в неделния „Шейкър“

Неделя е денят, в който ще си говорим подробно по темата за съвременните връзки и начина, по който се случват нещата. Различните видове връзки, които си имат и съответните имена. Говорим и за разбиранията по отношение на любовта и връзките, в различните възрасти. Елена Родимова е мой събеседник. С Елена Шахънска сме ви приготвили четвърти..

публикувано на 11.05.24 в 16:05

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55