Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартенските нюанси "Точно днес" в сряда

| обновено на 01.03.22 в 16:58

Още един ден, в който силата на очакването за по-добри новини ще преобладава, защото войната в Украйна вълнува всеки дом.  Нови гледни точки по тема номер 1 добавяме към общата картина, за началото на 2 март.

Говорят:

Генерал Съби Събев, първият военен представител на България в НАТО за въоръжения конфликт в ескалация, за плановете за помирение, или как продължава линията на войната на украинска територия.

Политологът Христо Панчугов за първите смени в кабинета на Кирил Петков, за позицията на Стефан Янев и защо прочита му към важното събитие - инвазията в Украйна се отрази негативно за България, в контекста на НАТО и ЕС.

Историкът проф. Пламен Павлов от ВТУ за честването на 3 март, за нашите музеи и призива да не отворят, за паметниците и историческата ни памет.

И още от темите у нас:

Пандемията Ковид-19 във варианта Омикрон, действията на лекарите и ангажираността ни като общество, отзвук от конференцията Нашата Европа, която се проведе в Радио Пловдив, интервю с доц. Олиана Бойкинова, началник на Клиника по инфекциозни болести в УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив.

Проф. Христина Янчева разказва как Аграрният университет влиза в алианс за създаване на първия Зелен университет на Европа. Основната цел на проекта е да се създаде междууниверситетски европейски кампус за насърчаване на върховите постижения във висшето образование.

"Великите европейци" на Пламен Асенов ни отвеждат в Гърция с Паламед.

"Добро утро, ден!" тази седмица е с Петко Георгиев от комитет "Родолюбие".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 16.09.24 в 16:24

Ново начало с „Вход свободен“

В международния ден за опазване на озоновия слой, една от темите ни е свързана с опазването на околната среда. Детски конкурс за рисунка призовава децата да потърсят връзката между изкуството и природата, на фестивала „Ние сме децата на реката“, тази събота. Разговаряме с Мира Мохсен, от фондация от InBetween. С Петко Йотово говорим за..

публикувано на 16.09.24 в 09:30

Между грижите и вдъхновението - "Точно днес"

Между грижите, паметта и вдъхновението ни застига тази по-различна септемврийска седмица. Такава е, защото втората й половина вдига носталгично завесата на есента, поставяйки начало на училищното време, подготовката за извънредни парламентарни избори и с равносметка за поуките, които не направихме.  На 16-ти септември през диалозите за отворените..

обновено на 15.09.24 в 17:18