Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" дами канят не винаги

Цветя за дамите
Снимка: Яница Марова, Радио Пловдив

На 8 март в следобедното предаване на Радио Пловдив "Ден след ден" очаквайте: 

Близо 100 дни от Кабинета Петков – каква е политическата му дреха в условията на безпрецедентна за последните години външнополитическа криза? Очертава ли се ново политическо прекрояване? И ще успее ли политиката да ни преведе през войната в съседство с най-малките възможни рискове? Очаквайте анализ на политолога Татяна Буруджиева.

Какво ще прави за бежанците от Украйна Съветът по сигурността към Областния управител  на Пловдив Йордан Иванов? Подробности ще научим от Антоанета Петричанска.

Община Пловдив вече настани 57 украинци и почти всички свободни места в общинските институции вече са запълнени. Каква е грижата за вече пристигналите и как ще се координират нуждите на новоочакваните ще ни разкаже Антония Попова.

А кореспондентката ни от Пазарджик Невена Петрова ще ни срещне с бесарабски българи, избрали да дойдат в Добровница, близо до работещите от година в селото свои сънародници.

С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми Яница Марова ще внесе цвят в мрачния ден с гласовете на участниците в инициативата, посветена на раждането на повече бебета.

Накрая с Веселина Пеева ще ви кажем „Дами канят“ с изложбата на жените-художнички от Пловдив, която по традиция ни зарежда с нежност и сила точно на 8 март.

"Ден след ден" започва след новините в 15 часа и ще продължи до новините в 17:00. Слушайте ни!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изкуство и връзки в неделния „Шейкър“

Неделя е денят, в който ще си говорим подробно по темата за съвременните връзки и начина, по който се случват нещата. Различните видове връзки, които си имат и съответните имена. Говорим и за разбиранията по отношение на любовта и връзките, в различните възрасти. Елена Родимова е мой събеседник. С Елена Шахънска сме ви приготвили четвърти..

публикувано на 11.05.24 в 16:05

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55

"Ден след ден" на 9 май

Община Пловдив е в търсене на средства за 8 градски проекта. Надеждите на администрацията са насочени към европрограмата за развитие на регионите, за да намери пари за планираното купуване на електробуси, за строителство на улици, училище и парк. За това какво да се прави със старата сграда на БНБ на Главната улица се събират и идеи. До сега на..

публикувано на 09.05.24 в 14:50