Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” върти габровски шеги

| обновено на 12.03.22 в 16:22
Маргарита Доровска, директор на Дома на хумора и сатирата в Габрово
Снимка: Росина Пенчева за в. „Капитал“


Габровски майтапи ще ехтят в ефира тази събота! Ще ни гостува веселата шефка на Дома на хумора и сатирата в Габрово Маргарита Доровска. Тя ще ни разкрие как се готвят за петдесетгодишния юбилей на тази уникална институция на смеха. След което ще я подложим на изпитание в поредното издание на нашия „Радио благолаж“.

Очаквайте и редовните ни рубрики: „Римуван седмичен обзор“ със сатиричните импровизации на Краю Петровски и, разбира се, „Смехо-маратон“, където ще прозвучат най-много габровски шеги на кубичен радио-сантиметър.

Бонус! По време на радио-пърформанска вероятно алтер егото на водещия ще каже:

Тук логика не ще откриете -

живеем като изтървани:

Ако потънат ни гемиите,

спасяваме се на Титаник!

Или:

Гневи се Путин в поза обичайна,

прилежно скрит зад самоварите:

- Ну, докога войските на Украйна

ще си развяват Байрактарите?!

А може би ще каже и двете? Проследете и докладвайте, където трябва.

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя след новините в 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – пари няма, смях да има!

Автор и водещ: Петър Краевски


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Лудогорец" е шампион за 13-ти пореден път

"Лудогорец" стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига. "Лудогорец", който имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за да си подпечата титлата, започна ударно и поведе още във втората минута, когато Квадво Дуа получи топката в наказателното поле от Бърнард Текпетей и..

публикувано на 12.05.24 в 12:48
Уме Емануел

"Арда" обърна "Ботев" с 2:1 за седмото място

"Арда" (Кърджали) увеличи шансовете си да играе бараж за участие в евротурнирите, след като победи "Ботев" (Пловдив) с 2:1 у дома в мач от третия плейофен кръг на Първа лига. В Кърджали "канарчетата" поведоха в резултата в 32-та минута чрез Уме Емануел, но резервата Борис Тютюков изравни за домакините в 64-та минута. Развръзката в двубоя дойде пет..

публикувано на 11.05.24 в 17:47

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“,..

обновено на 11.05.24 в 16:18

"Локомотив" подписа с Мартин Хайдаров

Локомотив (Пловдив) подписа договор с Мартин Хайдаров. Полузащитникът, който се състезава за втория отбор на “черно-белите”, е с контракт за три години. Мартин Хайдаров е роден на 22.01.2003 г. в Пловдив. Юноша е на Левски и ЦСКА 1948.  Състезавал се е за първия и за дублиращия отбор на ЦСКА 1948, а в последните десет месеца е част от втория тим на..

публикувано на 11.05.24 в 16:07

Крумовград разби европейските амбиции на Локомотив

Крумовград победи Локомотив(Пловдив) като домакин  с 4:1 и затвърди подема си при Станослав Генчев. Тимът действаше много ефективно и отказа смърфовете още през първата част, когато поведе с 3:0. Първият удар посока една от двете врати отправи Оливер Кандем В 4-тата минута. Футболистът на Локо Пд се възползва от оставането му пространство и пробва..

публикувано на 10.05.24 в 21:16