Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив се завърна на победния път след 2:0 над Берое!

| обновено на 13.03.22 в 17:42

Локомотив победи Берое в мач от XXIII кръг на Първа лига. На „Лаута“ домакините се наложиха с 2:0 с първия гол за отбора на Преслав Боруков. По този начин „черно-белите“ събраха 31 точки, изпреварвайки с 2 днешния си съперник. Освен това възпитаниците на Александър Тунчев се доближиха само на 1 пункт от шестия Славия. „Белите“ обаче са с мач по-малко.

В 8-ата минута Джонатан Перейра получи хубав далечен пас и бе изпуснат от Бидунга, след което остана очи в очи с Лукас Рейдър, като го прехвърли от трудна позиция, но топката прелетя и над вратата.

Десет минути по-късно Преслав Боруков получи топката на около 20 метра от вратата и напредна. Нападателят не получи подкрепа от своите съотборници и стреля отдалеч, като след рикошет топката излезе в ъглов удар.

Първият точен удар дойде е 34-ата минута. Кийлън Лебон изведе Серкан Юсеин, който стреля силно от малък ъгъл по въздух, но Рейдър изби в ъглов удар. След него последва много неточен удар на Давиде Мариани от далечна дистанция.

В 40-ата минута Бирсент Карагарен показа невероятна класа и със страхотен дрибъл премина през четирима футболисти на заралии, след което стреля от малък ъгъл, но прати топката от грешната страна на мрежата.

Четири минути по-късно Александър Василев пробва късмета си от далечна дистанция, като неубедителната намеса на Генадий Ганев донесе ъглов удар за домакините.

Малко преди почивката Симеон Мечев посегна с крак и закачи Парвиз Умарбаев пред наказателното поле, заради което получи втори жълт картон и напусна терена.

В 60-ата минута реферът Георги Давидов възстанови численото равенство на терена, след като изгони Венсан Марсел от домакините за нарушение срещу Алиун Фал. Първоначално съдията вдигна само жълт картон на халфа, но след преразглеждане на VAR коригира решението си.

Седем минути по-късно Кийлън Лебон организира опасна контраатака, като пое топката от собствената си половина, проби до наказателното поле на Локо, след което стреля, но крайно неточно.

Лебон имаше още един шанс в 71-ата минута, като този път бе доста по-близо до целта, но отново не уцели вратата.

В 81-ата минута Локомотив поведе в резултата с дебютен гол на Преслав Боруков. Нападателят реализира с глава след чудесно центриране на Парвиз Умарбаев от фаул. Боруков изпревари всички и от близка дистанция преодоля Генадий Ганев с глава. 

В добавеното време на мача Бирсент Карагарен сложи точка на спора. Той се разписа след успоредно подаване на голлинията от Петър Витанов. Карагарен беше оставен неокрит на втора греда и не сбърка с шута с в опразнената врата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Локо с успешно начало на сезона

Локо стартира сезона с 1:0 над "Арда"

Локомотив (Пловдив) победи Арда с 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. На "Лаута" единственото попадение в двубоя отбеляза халфът Ефе Али в 41-та минута. В добавеното време на първата част Али и нападателят на гостите Тонислав Йорданов бяха изгонени след сдърпване. Минути преди това изравнителен гол на Йорданов бе отменен заради засада. През..

публикувано на 20.07.24 в 22:38
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м при юношите. Роденият през 2006 г. български кануист завърши на пета позиция във Финал "А" на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес (Бразилия), среброто - Ксюбиао Жонг (Китай), а бронзът - Милан Гяни (Унгария). България..

публикувано на 20.07.24 в 15:57
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03

"Ботев" напред в Лига Европа след 2:2 като гост на "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) елиминира "Марибор" след 2:2 на реванша в Словения и сбщ рез ултат 4:3 продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Там героите на Душан Керкез ги очаква гръцкия Панатинайкос. Носителите на Купата на България се оказаха догонващи в резултата още в 13-ата минута, когато Ян Репас реализира за домакините, но през втората част..

публикувано на 18.07.24 в 23:32