Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" и напред във времето

"Точно днес" на 28 март по лятното време - пролетно откриваме темите в края на месеца.

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народен театър "Иван Вазов" обединяват усилия в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна. На 28 март от 19:00 часа двете обществени медии, с домакинството на Народния театър, организират благотворителен концерт "Заедно за Украйна", в знак на съпричастност към пострадалите от войната. Събитието е под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев. Повече за инициативата от Милен Митев, генерален директор на БНР и от Любомир Денев – син, гост-диригент на Биг-Бенда и смесения хор на Българското Национално радио.   

Анелия Александрова е пловдивчанка, която живее в Дания, разказва пред Радио Пловдив как са приети там бежанците от Украйна, и защо участва в шествието срещу войната в Пловдив този уикенд.

По темата Ковид-19, грипната атака през март и защо остават маските в закрити помещения, още и за мерките след 1 април, говорим с вирусолога проф. Радостина Александрова от БАН.

Възможностите за България за втечнен газ с доставките от САЩ за Европа, отказът от руски газ -  вариант или не, коментар по темата на Васко Начев, енергиен експерт.

Симона Стоева, интервюто с авторката е за романа  й "Всички ние сме мечти", който през март издаде "Сиела". Тя разказва как избира своите герои, свързани с танца и изобразителното изкуство.

Найден Павлов, председател на ОбС Хисаря за стартиралите през март инициативи за озеленяването на курортния град. Залесяването с над 19 000 дръвчета ще продължи до ноември 2023 г. 

"Добро утро, ден" с д-р Веселин Герев е тематично за по-ранното начало на понеделника, Елена Крушкова разговаря с психиатъра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" от археологията до шофьорските курсове

Утрото с Радио Пловдив на 12 септември започва с актуалните теми и събития. Нови правила за шофьорските изпити влизат от декември, след като бяха обнародвани в Държавен вестник. С тях се слага край на безкрайното явяване на изпит за придобиване на правоспособност. До 4 пъти се ограничават опитите за взимане на шофьорска книжка в рамките на..

публикувано на 11.09.24 в 17:00

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването минутки след 13:30 наш гост ще бъде Елисавета Котова - председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Поводът да я поканим е,  20-ти юбилеен летен  лагер в гр. Априлци, който асоциацията обедини както децата с диабет, така и техните  родители. Акцент тази година бе темата  "Подсладителите и последните научни..

публикувано на 11.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 септември

В сряда сутрин - броени, дни преди началото на новата учебна година, говорим по актуални теми и следим събитията  с днешна дата. - 5 въпроса свързани с проблемите в образованието, на които Асоциация Родители търси отговор от институциите. Говорим с Яна Алексиева, изпълнителен директор на асоциацията. - И още за телефоните и забраната им в училище и..

публикувано на 10.09.24 в 14:28

Магичен и усмихнат "Вход свободен"

Днес Ви срещаме с любимия на малки и голми Марио Меров, по разпознаваем като Magic Mario. Човекът, който повече от 15-години ни прави част от магичния и по-добър свят на илюзионното изкуство.  Поводът да го поканим е повече от вълшебен! Меджик Марио отбелязва 15 години на сцена, с приятели като на рожден ден :))) и с грандиозен шоу-спектакъл! Еднa..

публикувано на 10.09.24 в 09:30

„Точно днес“ – от политическата не/воля до „Сцена на кръстопът“

Утрото с Радио Пловдив ще поднесе горещи теми, независимо от синоптичната прогноза за влошаване на времето. Ето какво ще чуете до 9.30 ч.: Докъде ще стигне политическата не/воля и защо основни политически формации се оказаха разцепени преди извънредния парламентарен вот на 27-ми октомври? Политологът професор Александър Маринов ще бъде наш..

обновено на 09.09.24 в 16:40