Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказно и с усмивка във "Вход свободен"

На първи април съвсем наистина, а не на шега, ще ви потопим в тайнствата на една "Приказна кутия". В това начинание ще ни помагат социалния психолог Емилия Крушков и актьорите Паулина Гегова, и Божидар Георгиев. Поводът да ги поканим е свързан и с предстоящия Международен ден на детската книга, който всяка година се отбелязва на втори април.

"Приказна кутия" е проект на сдружение Обединени професионалисти за устойчиво развитие и е насочен към деца и младежи от квартал Столипиново в Пловдив. За приказките и поуките, които тези деца научават, и дали им харесва да влизат в ролите на актьори, ще разберем малко след 12:30.

В редовната ни рубрика "За животните с любов" днес гостува д-р Веселин Бекирски, управител на Общински приют-Пловдив. С него имаме задачата да ви поканим на едно по-различно неделно събитие и от съществена важност за бездомните кучета на Пловдив. Една усмихната и жизнерадостна "Кучешка неделя" ви очаква на трети април на територията на зооветеринарния комплекс "Приятел завинаги", откъдето нищо чудно да си тръгнете и с нов приятел. Какви изненади са приготвили организаторите, очаквайте след 13:30 по радио Пловдив.

Няма да пропуснем в Деня на шегата разбира се да се посмеем от сърце с колегата Жоро Пеев и неговият "Виц на деня", както и да почетем в едноименната ни рубрика "Четем с Радио Пловдив".

А към финала на предаването с Руми Киризиева от сдружение "БГ Бъди активен" ще ви напомним отново за първата обществена кампания "Чисто зелено" организирана от Община Пловдив, която ще се проведе утре на втори април, за да живеем в един по-чист и по-зелен град.

Е, това е по сценарий, както се казва. Бъдете с нас! Започваме в 12:00, по радио Пловдив и във "Вход свободен"!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен"- август, императорът на лятото

Август е всесилният император на лятото. Пръска слънце и жега в изобилие и излишък, прохлада- само по благоволение и то нощем. Спорадично изпада в огнен гняв с гръмотевични бури по августейшия си каприз. По негова височайша милост си е присвоил титлата на щедър повелител на отпуските и е наложил диктатура на почивките и воаяжите в чужбинско.  Ние ,..

публикувано на 05.08.24 в 10:10

"Точно днес" на 5 август

На 5 август в програма „Точно днес“ минаваме през политиката и мръсния въздух, за да стигнем до развитието на българистиката в чужбина. Политическите консултации приключиха, а с тях се сложи край и на надеждите за съставянето на редовно правителство в рамките на 50-то Народно събрание. След отказа на ГЕРБ-СДС да..

публикувано на 04.08.24 в 17:00

В клуба говорим за олимпиадата и творците

  В днешното издание на „Клуб неделя“ ще се опитаме да отворим завесата и да погледнем от другата страна на олимпиадата. Какво крият Парижките потайности очакваме да научим от колегите Антони Йорданов от БНР и Димитър Вельов от БТА – специалните пратеници във Франция на двете национални медии. Темата ще допълним и със специален гост в студиото..

публикувано на 04.08.24 в 14:44

Неделно с „Шейкър“

"Неделята е виновна за всичко, ако не беше неделята, нямаше да има и понеделник" Габриел Гарсия Маркес Тази неделя, с Елена Шахънска, сме заедно в поредния епизод на съвместната ни рубрика и говорим за това как да отпуснем душата, когато нещо ни тревожи. С Мира Мохсен ще ви кажем повече за първото издание на детския фестивал за..

обновено на 03.08.24 в 16:28

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 03.08.24 в 01:35