Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказно и с усмивка във "Вход свободен"

На първи април съвсем наистина, а не на шега, ще ви потопим в тайнствата на една "Приказна кутия". В това начинание ще ни помагат социалния психолог Емилия Крушков и актьорите Паулина Гегова, и Божидар Георгиев. Поводът да ги поканим е свързан и с предстоящия Международен ден на детската книга, който всяка година се отбелязва на втори април.

"Приказна кутия" е проект на сдружение Обединени професионалисти за устойчиво развитие и е насочен към деца и младежи от квартал Столипиново в Пловдив. За приказките и поуките, които тези деца научават, и дали им харесва да влизат в ролите на актьори, ще разберем малко след 12:30.

В редовната ни рубрика "За животните с любов" днес гостува д-р Веселин Бекирски, управител на Общински приют-Пловдив. С него имаме задачата да ви поканим на едно по-различно неделно събитие и от съществена важност за бездомните кучета на Пловдив. Една усмихната и жизнерадостна "Кучешка неделя" ви очаква на трети април на територията на зооветеринарния комплекс "Приятел завинаги", откъдето нищо чудно да си тръгнете и с нов приятел. Какви изненади са приготвили организаторите, очаквайте след 13:30 по радио Пловдив.

Няма да пропуснем в Деня на шегата разбира се да се посмеем от сърце с колегата Жоро Пеев и неговият "Виц на деня", както и да почетем в едноименната ни рубрика "Четем с Радио Пловдив".

А към финала на предаването с Руми Киризиева от сдружение "БГ Бъди активен" ще ви напомним отново за първата обществена кампания "Чисто зелено" организирана от Община Пловдив, която ще се проведе утре на втори април, за да живеем в един по-чист и по-зелен град.

Е, това е по сценарий, както се казва. Бъдете с нас! Започваме в 12:00, по радио Пловдив и във "Вход свободен"!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изкуство и връзки в неделния „Шейкър“

Неделя е денят, в който ще си говорим подробно по темата за съвременните връзки и начина, по който се случват нещата. Различните видове връзки, които си имат и съответните имена. Говорим и за разбиранията по отношение на любовта и връзките, в различните възрасти. Елена Родимова е мой събеседник. С Елена Шахънска сме ви приготвили четвърти..

публикувано на 11.05.24 в 16:05

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55

"Ден след ден" на 9 май

Община Пловдив е в търсене на средства за 8 градски проекта. Надеждите на администрацията са насочени към европрограмата за развитие на регионите, за да намери пари за планираното купуване на електробуси, за строителство на улици, училище и парк. За това какво да се прави със старата сграда на БНБ на Главната улица се събират и идеи. До сега на..

публикувано на 09.05.24 в 14:50