Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новата седмица "Точно днес"

Стари  и нови конфликти, описани и тълкувани от гостите ни в понеделник сутрин. Пътища, протести, пари, изпитанията на войната, на управлението и на личния имидж.

Коментираме фамозната поява на културния министър Атанас Атанасов в социалните мрежи с психолингвиста Стела Богомилова. Какво и как говорят съвременните български политици, има ли канал са смислен диалог обществото ни?

Как четворната коалиция излиза от напрежението БНБ, набират ли скорост центробежните сили, кой диктува, кой губи от скандалите - питаме за това политическият анализатор Страхил Делийски.

Колко скъпо е отглеждането на животни у нас, защо животновъдите фалират, колко потребителят може да плаща за месо и мляко, къде е държавата - въпросите са към Костадин Иванов - фермер от пловдивското село Ягодово.

Как ще се преодолее патовата ситуация със спрените ремонти на пътищата и възможно ли е проблемът да падне в канавката на политическите трасета? Депутатът от Смолян и член на ресорната комисия в парламента Зарко Маринов  ще участва в предаването.

След двугодишна пауза отваря ГКПП Златоград - Термес. Говорим с кмета Мирослав Янчев. 

Питаме как кариерата до селото притеснява  жителите на село Шишманци, които се готвят за протест в края на седмицата. Костадин Иванво от ИК ке обясни какво се реши на общоселското събрание през уикенда.

Община Пловдив започва кампания за кастрация на домашни кучета и котки. Елена Крушкова събра полезната информация по темата.

И нови гости в “Добро утро, ден! - семейството Наталия и Влад Елис. Тя е украинка, той наполовина. Двамата днес са пловдивското сърце на кампанията за помощ на бягащите от войната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30