Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УХТ-Пловдив отваря врати за кандидат-студенти с три събития

652 бакалаври и 110 магистри ще приеме вуз-а за новата учебна година

Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив отново става домакин на 3 събития на 15 април. 

От 10 ч. до 15 ч. се организира Денят на отворените врати във висшето училище. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с всички специалности, за които могат да кандидатстват и да поговорят за всичко, което ги интересува относно кандидатстудентската кампания (КСК 2022). Ще се запознаят с преподаватели от трите факултета, материалната база и условията, в които се провежда обучението.

От 11 ч. до 14 ч. ще могат да присъстват на финала на Първия национален конкурс „Млади изследователи“. На него всеки от 22-та отбора от 15 училища в страната и чужбина ще представи своята разработка в 5-минутна презентация в тематичните области: Икономика и предприемачество; Туризъм, хотелиерство и ресторантьорство; Храни, напитки, биотехнологии и здраве. Конкурсът ще завърши с официална церемония по награждаване на участниците.

„Състезание от такъв голям мащаб се организира за първи път от висше училище у нас. В него се включиха ученици не само от 12-ти клас, но от 11-ти и 10-ти клас. Разработките са много интересни и представени през погледа на учениците. Дори и ние като преподаватели бяхме много впечатлени, но да не издаваме повече тайни“, каза доц. Десислава Вангелова, преподавател от катедра „Технология на месото и рибата“. На финала ще се представи разработка и на участник от БСУ „Христо Ботев“ в Братислава.

Гостите ще дегустират от продукцията на студентите, специално подготвена за деня на отворените врати и ще бъде презентирана от самите тях. В презентационните шатри на катедрите, ще бъдат изложени традиционни и иновативни продукти от месо и риба, мляко и млечни продукти, сокове, сосове, сладка, бири и вина, хлебни и сладкарски изделия и козметични anti-age изделия.

За трета поредна година в двора на Университета по хранителни технологии ще се проведе и Фермерския фестивал „Произведено с любов за вас“, който се организира от 9 до 17 часа, в петък.

Началото на събитията ще даде зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. д-р Христо Спасов, приветствие към гости и участници ще направи ректорът проф. д-р Пламен Моллов. Сред гостите ще са представители на държавната и местната власт, както и на бизнеса. 

Повече за план приема за новата учебна година, от интервюто с доц. Спасов, в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Биохраните влизат в менюто на детски и социални заведения

Биохраните от тази есен ще са задължителна част в менюто на училища, детски градини, здравни и социални заведения. Това  е регламентирано в Наредба за екологичните изисквания на продуктите, предмет на обществени поръчки на Министерство на околната среда и водите, съобщи за програма "Точно днес" Стоилко Апостолов, председател на фондация за..

публикувано на 27.08.24 в 10:23

Политиците да паднат на колене пред народа, за да гласува той

Вторият служебен кабинет на Димитър Главчев, който се очаква да положи клетва пред НС, и предстоящите избори на 27 октомври коментираме с изборния експерт проф. Михаил Константинов . Експертът каза, че започва подготовката за поредните предсрочни избори, където основна роля ще играят отново изборната администрация, Министерски съвет, като МВР има..

публикувано на 27.08.24 в 09:44
Къщата-музей на полк. Серафимов

Подменят ВиК мрежата в три села от община Брезово

Започна подмяната на част от водопроводната мрежа в Свежен, Розовец и Пъдарско в община Брезово. Жителите на трите села от години чакат да бъде решен въпросът с питейната вода. А едно от най-засегнатите от липсата на вода села е Зелениково. Тежка заради засушаването е ситуацията с безводието в селата до Средна гора  -Свежен, Зелениково,..

публикувано на 27.08.24 в 09:42

Изход от кризата трябва да се търси във всички посоки

"Няма никакво значение кой е министър на вътрешните работи, ако той е излъчван от определени политически фигури или фигури, стоящи зад конкретни политици. Няма значение дали ще се казва Калин Стоянов или Стоян Калинов, а каква политика води. И ако този нов човек води старата политика да се толерират купувачи на гласове, мрежи, които контролират вот и..

публикувано на 26.08.24 в 11:30

Президентът одобри кабинета "Главчев 2", изборите ще са на 27.10.

Димитър Главчев предложи  директора на Националната полиция Атанас Илков за служебен министър на вътрешните работи .  Илков ще замени на поста Калин Стоянов. Втората промяна в състава на Министерски съвет с министър-председател Димитър Главчев е външният министър . За него Главчев предлага поста да поеме Иван Кондов . Президентът Румен Радев..

публикувано на 26.08.24 в 10:18