Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден“ за богатството на българския език

Сред особено трудните за управляващата коалиция въпроси е даването на военна помощ за воюваща Украйна.  Вчерашното заседание на парламентарната въшна комисия завърши със съгласие за даване на "техническа помощ за защитни цели“. Депутат от „Възраждане“ определи това като приемлив вариант и коментира, че "под техническа помощ може да се включва абсолютно всичко, включително и военна помощ“.  „Военнотехническа помощ“ предлагат от „Демократична България“ и ГЕРБ.

 Въпросът бе поставен ребром при гостуването в нашата страна на украинския външен министър Дмитро Кулеба. От ДБ, които са най-категорични за военна подкрепа, поискаха нов коалиционен съвет по темата и дадоха знак, че могат да преосмислят участието си в коалицията. С бившия военен министър и депутат от „Демократична България“ Велизар Шаламанов ще говорим за възможното решение в този случай.

Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката подписка на 72-годишния шофьор, който блъсна и уби на място 2- годишно момиченце в Анево. Преди това около 50 души се събраха пред Съдебната палата с искане шофьорът Данчо Денев да бъде задържан в ареста.

На Велики четвъртък в пловдивския храм „Свето Възнесение Господне“ деца от цялата страна боядисаха яйца, които ще бъдат дарени на детските отделения по диабет в Пловдив.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 23 май "Точно днес"

Четвъртък сутрин с темите от деня и преди Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в програма "Точно днес" до 9.30 часа питаме: Как ще се решат натрупаните от години проблеми в градския транспорт на Пловдив? Отговор на този въпрос търсим от ресорния з ам.-кмет Савина Петкова, която подготви доклад за състоянието на..

обновено на 22.05.24 в 17:03

Образование и пътна безопасност "Ден след ден"

Дни преди 24 май стана ясно, че почти половината от учениците, които сега са в училище, няма да работят това, за което са учили. Това сочи последното проучване на Института за пазарна икономика (ИПИ), оповестено днес. С още данни ще чуем автора на изследването Зорница Славова . Ученици от пазарджишка гимназия проучват историята на 27-ми..

публикувано на 22.05.24 в 14:45

За даровете на природата във "Вход свободен"

Цветна на теми и емоции сряда ви обещаваме днес във "Вход свободен"!  В традиционния спор в ефира "За и против", с колегата Дора Башакова разглеждаме темата за алтернативните методи за лечение.  За устойчивото земеделие, за новите методи на отглеждане на култури в малки количества за семейството, за алелопатията и биодинамичното земеделие, разговаряме с..

публикувано на 22.05.24 в 09:30

„Точно днес“ за биоразнообразието и туризма

В утрото на 22 май поставяме акцент върху пациентите с автоимунни заболявания, минаваме през биоразнообразието в Родопите и цените на туристическите услуги в община Асеновград, за да стигнем до изложба рисунки на български художник, който повече от 20 години живее в САЩ и има собствена галерия. Ето и темите и събеседниците: Точно на 22 май..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45