Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има ли верни решения "Точно днес"

В сряда сутрин коментираме последното развитите по горещите дебати в държавата. Говорим за доставките и цената на природния газ, за коалиционното споразумение по въпроса за военно - техническата помощ за Украйна и политическата конюнктура по темата, за уроците и предизвикателствата пред вирусолозите, за това как ще се издържат училищата с повишените разходи за издръжка на сградите.

Чуйте 

- експерта на Центъра за изследване на демокрацията по въпросите на енергетиката Констанца Рангелова 

- бившия военен министър Aнгел Найденов

- доц. Любомира Гломб, коятоще гостува на конференция на имунолозите в Пловдив

-  директора на училище "Васил Левски" в село Караджово Красимира Трендафилова, която е и член на УС на Съюза на работодателите в образованието.

Във "Великите европейци" слушаме първа част на очерка на Пламен Асенов за Карл Маркс.

А в "Добро утро, ден!" продължава срещата с доц. Леонард Капон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещо, но без фатализъм - "Точно днес"

И тринадесетият ден на август не се отличава по нищо от поредицата горещи в усилното лято. "Точно днес"  ще търсим проглада чрез темите за познатите пътища и за нови пространства - в залите за отмора, но и  в залите за дебати.  И отново на стартовата територия за съставяне на Служебен кабинет - политиците са лаконични, перспективите - неясни,..

публикувано на 12.08.24 в 16:55

Виктор Янков в "Добро утро, ден!"

Гостът ни тази седмица работи в екипа на Фондация "Пловдив 2019". В Радио Пловдив е водил предаването „Молескин“, от 2014 до 2017 година. Той е роден в Стара Загора, но избира да живее и работи в Пловдив.  Виктор Янков  е политолог и икономист, бил е директор на културния фестивал НОЩ/Пловдив. Той притежава богат опит в организирането и..

обновено на 12.08.24 в 16:24

За мислите и щастието във "Вход свободен"

С усмивка подхождаме в началото на седмицата, и с надежда тя да ни донесе повече позитивни случки и емоции през седмицата.  За мислите и тяхната сила, за влиянието им върху формирането на нашето ежедневие и живот, ще поговорим в рубриката "Уроци по щастие". Консултантът ни психолог Петя Георгиева ще ни даде и някои насоки по темата.  Традиционна за..

публикувано на 12.08.24 в 09:30

"Точно днес" на 12 август

В понеделник сутрин с анализи и коментари на събитията и темите на деня, които следим в развитие.  Днес и утре е пикът на метеорния поток Персеиди и ще има до 100 "падащи звезди" на час. За красивото явление е разговорът на Паолина Комсалова с Цветелина Генчева, астроном и астрофизик, директор на Планетариума в Смолян. Утринна среща и със..

обновено на 11.08.24 в 16:17

Клуб "Неделя" за Космоса и детските мечти

Днес в предаването Ви срещаме с едно наглед съвсем обикновено 14-годишно момиче - Ния Парушева. Това, което я прави необикновена е всъщност факта, че пребори жестока конкуренция от над 200 деца и бе отличена за най-добро представяне в Space Camp Turkiye. Това е един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA. Намира се..

публикувано на 11.08.24 в 15:25