Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

| обновено на 20.05.22 в 17:04

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува. 

Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете си ловни кучета. Казва още, че вече е ревностен природозащитник, а ловуването в никакакъв случа не е просто да отстреляш дивеч. 

В разговора ни ще чуете за решението му да следва медицина, за специализацията във Франция и разбира се оценката му за здравната реформа.

 И още за  политиката преди и днес – за каузите и за най-важното  - да бъдеш и да останеш честен във всичко. 


Още от категорията

Антикризисните мерки ще се усетят към края на годината

„ Това, което става в момента, е един глобален, световен феномен – високата инфлация. Във Великобритания бе отчетен 40-годишен рекорд на инфлация – 9%, в Германия и САЩ тя е близо 8%, Румъния има близка инфлация до България – 13,7%, а в България отчитаме12,4 на сто “ – заяви в интервю за Радио Пловдив икономистът Румен Гълъбинов. Според..

обновено на 20.05.22 в 17:09

Пенсиите ще се увеличат с 10%, а не с 20%

Реалното увеличение на пенсиите от 1 юли ще бъде 10%. Това обясни Иван Нейков, бивш социален министър и директор на Балканския институт по труда и социалната политика във връзка с антикризисните мерки на правителството. „Така както бяха представени корекциите на пенсиите има риск да се създадат свръхочаквания, защото като чуеш 20% увеличение..

обновено на 20.05.22 в 17:09

Няма да дадем нито педя от нашата история, език и минало

Ден след ден става все по – силен натискът върху България да промени позицията си за Северна Македония и да одобри преговорната ѝ рамка за ЕС още през юни.   Призив за бързо и реално решение отправиха представители от всички групи в Европарламента. Пак заради Северна Македония за кратко у нас днес пристига и еврокомисарят по..

обновено на 20.05.22 в 17:08
Доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания при БАН

Войната ще оскъпи живота между 50 и 200%

Повече политически, отколкото икономически са обявените от правителството антикризини мерки, като липсва подкрепа за българските земеделски производители. Това е изводът на доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания на БАН.  Според него решението за нулева ставка на ДДС при хляба няма да се отрази върху цената му,..

публикувано на 19.05.22 в 15:52

Подкрепата за пенсионерите е наистина уместна

„Със сигурност пакетът мерки, обявен от управляващата коалиция, не е антиинфлационен.  Във всички икономически учебници пише, че за да се намали инфлацията, трябва да намалиш паричното обращение в една икономика, а не да направиш обратното“, коментира по Радио Пловдив икономистът Агоп Каспарян. По думите му става дума по-скоро за антикизисен..

публикувано на 19.05.22 в 10:31