Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Таня Георгиева в "Добро утро, ден!"

| обновено на 22.05.22 в 11:06

Дългогодишният директор на БЧК-Пловдив Таня Георгиева гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преди дни тя получи най-високото отличие на червенокръстката организация - „Златен медал на БЧК”, което се връчва изключително рядко. Казва, че тази награда не е само за нея, а за целия екип на БЧК-Пловдив, който всеотдайно поема предизвикателствата в изключително трудни моменти – пандемията от Covid-19 и войната с Украйна.

Таня Георгиева е доброволец на БЧК от ученическите си години. Затова има поглед върху дейността на организацията, но не само от гледната точка на ръководител, а и на редови служител. Споделя, че родителите й са я възпитали в дух на милосърдие.

Ежедневието, в което се сблъскваш с различни човешки истории и съдби, променя и учи работещите в организацията, категорична е Таня Георгиева.

Директорът на БЧК-Пловдив днес с вълнение казва, че много млади хора стават доброволци, тъй като искат да помагат на нуждаещите се. И точно те са истинските победители.

Таня Георгиева гостува в „Добро утро, ден!“ тази седмица, а нейното участие можете да слушате всеки делник от 7.30 часа,  също и в събота след новините в 7 ч.
Още от категорията

Двойно поскъпна строителството на новата Детска клиника

Почти двойно по-голяма сума е необходима за изграждане на новата сграда на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“, заради увеличените цени на стоките и услугите в строителството. Това стана ясно от думите на икономическият директор на лечебното заведение Момчил Мавров. Той уточни, че с актуализацията на държавния бюджет за клиниката се..

публикувано на 01.07.22 в 16:51

Дано в Кремъл има "пилот в самолета" !

Скандалът с изгонването на 70-те  руски дипломати на пистата България – Русия отвори разликите между синьото и зеленото след бялото и над червеното в националните флагове на двете страни. Очаквано ли беше станалото днес – отказа на българската страна да отстъпи и съответно неотстъпчивата позиция на руския посланик Елеонора Митрофанова, която..

публикувано на 01.07.22 в 16:11

Четворната коалиция показа ниска коалиционна култура

За 6 месеца управление на четворната коалиция видяхме много ниска коалиционна култура. Тя е част от събитията, които доведоха до първото в демократичната ни история сваляне на правителство с вот на недоверие, коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив социологът от Изследователски център "Тренд" Евелина Славкова . По думите й вече има..

публикувано на 01.07.22 в 15:14

Бунтът днес отново е срещу чалгата, ченгетата и Кремъл

Стотици българи посрещнаха Джулай Морнинг на брега на морето. Един уникален за България празник, който символизира бунта и желанието за свобода на личността. Джулай Морнинг или Джулая, по едноименната песен на Юрая Хийп от 1971 година, възниква през 80-те години във Варна като спонтанен хипи празник, но се твърди, че е и протест срещу..

публикувано на 01.07.22 в 14:04

В бюджета няма заложени реформи

"Добрата новина е, че народните представители разбраха, че не могат да не изплатят компенсации на бизнеса за високата цена на тока. Въпреки че предложението беше да се изплати на 100% цената над 200 лв, което означава  гарантирана цена 200 лв за мегават за електроенергия, сега виждаме 250 лв цена за бизнеса и само 80 компенсация над тази граница. Това..

публикувано на 01.07.22 в 11:12