Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив изпусна Европа след загуба от Берое с 0:1

Берое победи драматично Локомотив (Пд) в мач от плейофната фаза на Първа лига. На стадиона на старозагорци домакините се наложиха с 1:0. Голът на успеха пък падна в 90-ата минута. По този начин заралии излязоха на седмото място, даващо право на бараж за Лига на конференциите.

В 9-ата минута Фуртадо получи напълно необезпокояван на точката за изпълнение на дузпа, но се засуети и върна назад. Серкан Юсеин стреля мощно от движение, но изключително неточно.

В 12-ата минута Илко Пиргов се отчете със страхотна намеса. Вратарят на гостите излезе от вратата си до границата на наказателното поле, където пресече дълго подаване към Даниел Генов. 

След това Симеон Мечев шутира от далечна дистанция. В 43-ата минута Александър Василев подаде към Лукас Салинас в наказателното поле. Бразилецът овладя, след което насочи удара си в близкия ъгъл на Генадий Ганев. Стражът на Берое беше застанал до гредата и блокира изстрела. 

Второто полувреме започна силно за заралии, които пропуснаха на два пъти да отбележат гол във вратата на Илко Пиргов. Първо Даниел Генов се разходи между защитниците на Локомотив, но ударът му изневери. Малко след това Давиде Мариани пробва да прехвърли стража на гостите, но не сполучи. В 52-ата минута Преслав Боруков стреля силно от далечна дистанция. Ганев внимаваше и улови топката. В 67-ата минута Юсеф надскочи всички след центриране от корнер. Той обаче прати удара си с глава над вратата. 

В 78-ата минута Георги Динков действа неразчетено в наказателното поле и подари топката на Христо Иванов. Младокът беше на метър от Генадий Ганев и шутира в тялото му, пропускайки най-чистия шанс за Локомотив до момента в мача. 

В 81-ата минута Милош Петрович качи топката на главата на Ивайло Димитров. Нападателят се пласира добре и нанесе силен удар с глава, кой за щастие на Ганев бе насочен право в ръцете му. Когато изглеждаше, че мачът ще завърши при нулево равенство, дойде последната минута на редовното време. След центриране от десния фланг Даниел Генов беше намерен около точката на дузпата. Нападателят показа страхотен контрол, спря си топката и шутира, а ударът му беше блокиран от защитник. Алиун Фал обаче стреля с глава от въздуха и преодоля Илко Пиргов за 1:0.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Севдалин Маринов

Севдалин Маринов - повелителят на категория до 52 кг

Легендарният ни щангист Севдалин Маринов е роден на 11.06.1968 г. в град Асеновград На 18 септември 1988 г. става олимпийски шампион в Сеул в категория 52 кг с рекорди от 120 кг в изхвърлянето и 270 в двубоя. Там Маринов става един от тримата най-млади български олимпийски шампиони в щангите (на 20 години 3 месеца и 7 дни).  Маринов е трикратен..

публикувано на 21.07.24 в 09:38
Локо с успешно начало на сезона

Локо стартира сезона с 1:0 над "Арда"

Локомотив (Пловдив) победи Арда с 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. На "Лаута" единственото попадение в двубоя отбеляза халфът Ефе Али в 41-та минута. В добавеното време на първата част Али и нападателят на гостите Тонислав Йорданов бяха изгонени след сдърпване. Минути преди това изравнителен гол на Йорданов бе отменен заради засада. През..

публикувано на 20.07.24 в 22:38
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м при юношите. Роденият през 2006 г. български кануист завърши на пета позиция във Финал "А" на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес (Бразилия), среброто - Ксюбиао Жонг (Китай), а бронзът - Милан Гяни (Унгария). България..

публикувано на 20.07.24 в 15:57
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03