Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политика, протести и европейска демокрация "Ден след ден"

Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На 17 май в следобедното предаване на Радио Пловдив "Ден след ден" очаквайте:

Пакет от антиифлациони мерки ще обсъждат днес на коалиционен съвет управляващите у нас партии. Предложението за тях на „Продължаваме промяната“ вече отмени един протест, насрочен за утре – на работодателските организации, но не и този на превозвачите, поне засега. След срещата им с властта в Министерския съвет ще излязат ли утре да недоволстват транспортните фирми? Ще попитаме пловдивския бизнесмен Ангел Траков, председател на УС на Международните превозвачи и над 20 години развиващ дейсност в областта на международния транспорт.

За антиифлационните мерки в ефир ще говорим отново с пловдивчанин – депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Ракшиев с експертиза по темите, свързани с икономиката.

Каква е позицията на Партия „Възраждане“ и за протестите утре, и за предложените антиифлационни мерки -ще научим от Емил Костов, който ще проследи срещата с медиите на депутата Ангел Грънчаров и на представители от „Възраждане“ в Пловдив.

Защитата и развитието на европейската демокрация обсъждаха тази сутрин в Радио Пловдив политици, правозащитници и младежи. Гледните точки от дискусионния форум в репортаж събра и ще представи Веслина Пеева.  

Нови протести започнаха днес жители на пловдивското село Белащица. Колко време ще блокират пътя на фирмата, чиято концесия за добив на инертни материали приключи, но те извозват добитото по-рано, за да ремонтират пътища, покоито имат договори. За конфликта към днешна дата ще научим от Яница Марова.

А кореспондентката ни от Смолян Радостина Чернокова ще ни разкаже една история на доброто с главен герой българска медицинска сестра. От Германия, където работи, тя започва благотворителна кампания за подпомагане на болницата в Девин.

"Ден след ден" започва след новините в 15 часа и ще бъдем с вас до новините в 17 часа. Слушайте ни!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 19.04.24 в 15:37

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03

Наследство и реалност „Ден след ден“

В Международния ден на паметниците и забележителностите в подлез "Археологически" в Пловдив отваря врати късноантичната сграда „Ирини“, която беше обновена след прекратения концесионен договор.  Пред журналисти бе направена първата официална разходка в обновената Градска градина, за която се води дебат как да се нарича „Дондукова“ или „Иван..

публикувано на 18.04.24 в 14:46