Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив градският транспорт ще се движи по график

В Пловдив междуградските автобуси спряха, градските не

Протест на автобуси и тролеи се очаква и в Пазарджик

| обновено на 18.05.22 в 08:53

Затруднения в трафика и придвижването на пътниците с междуградските автобуси и масовия градски транспорт се очакват през целия ден заради протеста на транспортния бранш и превозвачите от различни организации. 

В Община Пловдив са постъпили уведомления за протестни действия на Съюза на международните превозвачи и на Конфедерацията на автобусните превозвачи, съобщиха от предприятието за организация и контрол на транспорта.  

Предвижда се на входовете и изходите на града да се съберат над 200 камиона, без да се включват в движението. 

Те ще са разположени от 9.30 до 22 часа на пътищата за Асеновград, Пазарджик, Карлово, както и на Кукленско, Голямоконарско и Цариградско шосе.  

Автобусите от градския транспорт и междуградските линии няма да изпълняват маршрутните си разписания от 9 до 17 часа. 

"Диалог има, решения няма". Така Веселин Дошков, управител на една от най-големите транспортни фирми, обслужваща градски и междуградски линии в Пловдив и региона, коментира пред Радио Пловдив ситуацията в бранша и днешния протест. 

По думите му, по междуселищните линии след 9.00 ч. ще се преустанови обслужването на линиите, но протестът ще приключи по-рано от първоначално обявения час - 17 ч. "В движение ще вземаме решения. Ще се включим в протеста, но е възможно още обедните курсове да се изпълнят, за да се извозят ученици и работници от първа смяна", каза Дошков. 

Малко по-късно той допълни, че градският транспорт на Пловдив няма да спира, за да не се затрудняват гражданите.  

Дошков определи като "символични" действията на правителството за овладяване на инфлацията чрез поредица от мерки, сред които намаляване на акциза за природния газ, редица промени и субсидии и др.

Протест на автобуси и тролеи ще има и в Пазарджик за времето от 9.00 до 13.00 ч.

Уведомления за това са подали в общината от „Тролейбусен транспорт Пазарджик“ АД и „Хебър Бус“ АД, които обслужват вътрешноградския транспорт в областния център.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Татяна Буруджиева

ПП-ДБ ще са изключени от следващото управление

Моята хипотеза е, че ПП-ДБ са изключени от следващото управление, тъй като показаха, че не е възможно да се работи с тях и да им се има доверие, в решенията и преговорите, които се водят. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател. Тя припомни думите..

публикувано на 16.04.24 в 10:01

Приоритетно косят паркове и детски площадки

Приоритетно в Пловдив се косят градините, парковете и детските площадки. Едва след това ще се премине към премахването на високата тревна растителност в междублоковите пространства. Това заяви директорът на „Градини и паркове“  Антон Георгиев в ефира на Радио Пловдив. Поводът е недоволството на граждани, че растителността в междублоковите..

публикувано на 15.04.24 в 17:39

Културата не е само театър, опера и балет!

„ Културата не е само театър, опера и балет! Тя е и философия. По-тревожното е, че я няма културата в отношенията на хората, между политиците, между една група от населението спрямо друга. И това е пагубно! Трябва сигурно векове да минат едните да се облагородят, а другите да не подивеят съвсем “ – заяви в интервю за Радио Пловдив поетът и..

публикувано на 15.04.24 в 17:18
Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб

Корупционните скандали обезличават партиите

В политическото пространство у нас няма "мръсни" и "чисти" политици. Репликата е на политолога Боян Стефанов, член на Младежкия консервативен клуб. След като ЦИК започна регистрацията на партиите  и коалициите, които ще участват в изборите 2 в 1, той коментира, че корупционните скандали  не учудват никого.  "Може би за голяма част от..

публикувано на 15.04.24 в 16:42

Близкият изток е на ръба на голяма регионална война

Експертът по международна сигурност от Центъра за стратегически изследвания Симеон Николов коментира пред Радио Пловдив, че ударът на Иран срещу Израел е бил очакван, заради провокираната по- рано криза от Израел с атаката срещу иранската консулска служба в съседна Сирия.  "Това е равносилно на обявяване на война, т. е. Израел обяви война на Иран..

публикувано на 15.04.24 в 16:14