Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За тежестта на думите и действията „Ден след ден“

Управляващата коалиция обяви пакет от антикризисни мерки в подкрепа на гражданите и на бизнеса. Те са на обща стойност от близо 2 милиарда лева. Реакциите на част от лидерите в периода на обсъждането и противоречивите съобщения дадоха знак за напрежение сред представителите на четирите формации. Това ли е максимално възможната като обем, но и като ефективност държавна финансова подкрепа-за това ще разговаряме с Владислав Панев, съпредседател на „Зелено движение“ и депутат от „Демократична България“.

Транспортният протест в Пловдив днес не блокира движението, но затрудни пътуващите извън града, тъй като обслужващите ги автобуси спряха до обяд. Димитър Владимиров проследи протестната активност.

Заместник-министърът на енергетиката Пламен Данаилов дойде при протестиращите срещу работата на кариерите край Белащица с предложението да се направи график за извозване на вече добития строителен материал. Извозването му обаче не може да бъде спирано, обясни Данаилов, а протестиращите обявиха, че акцията им продължава.

 Съчинение по произведение на харесвания от дванайсетокласниците Димчо Дебелянов бе една от задачите в днешната матура по български език и литература. Повечето от зрелостниците в Пловдив обаче споделиха пред Екатерина Костова, че са избрали да пишат есе на тема „Тежестта на думите“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Накъде по пътя - "Точно днес"

Денят след изборите  2 в 1  -  ден на отрезвяването. Той няма да бъде само един. За хората, задаващи въпроси и изискващи да чуят аргументи за регистрираната си изборна активност или - обратното -  за тоталния си отказ от гласуване, анализите тепърва предстоят. Ще ги направят партиите и лидерите им, които засега запазват мълчание. А после ще последва..

публикувано на 10.06.24 в 17:36

Какъв избор направихме "Ден след ден"?

С час повече ще бъде времето днес на следобедната програма „Ден след ден“. След изборите за европейски парламент и извънредния вот за Народно събрание у нас, от 14.00 до 17.00 часа ще чуем коментарите на политолозите Любомир Стефанов и Ружа Смилова , на политическия анализатор Георги Харизанов и на директора на „Портал Европа“ Юлиана..

публикувано на 10.06.24 в 13:45

"Вход свободен" - динамично начало на седмицата

В понеделник ви срещаме накратко с много от предстоящите за седмицата събития!  В Асеновград тази вечер ще се състои камерен концерт "Пътешествие из музикалните епохи", в който участват Благовест Георгиев - китара и струнен квартет от изявени музиканти. Повече за програмата, ни разказва китариста Благой Георгиев.  Маестро Константин Костов, представя..

обновено на 10.06.24 в 11:33

С жълт код и с изборите си започваме седмицата „Точно днес“

Началото на новата седмица започваме с предупреждение за жълт код за горещо време в цялата страна, но и с „горещите“ резултати от направените от нас избори. След вота 2 в 1 – какво ни очаква – ново бъдеще за България или по две от  същото? Следим последните резултати от вота за български и европейски парламент. Как премина следизборната нощ..

публикувано на 09.06.24 в 21:49

"След избора" на 9 юни

Кои партии и с какво присъствие ще видим в 50-то Народно събрание, кои ще са българските депутати в Европейския парламент? Първите данни за вота ще коментираме в предаването „След избора“ с политици и анализатори. Сред тях- Стоил Цицелков, Светлин Тачев, доц. Даниела Пастармаджиева. Ще чуем оценките на пловдивчани за организацията на..

публикувано на 09.06.24 в 17:28