Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Желаното като (не)реалност "Точно днес"

Инфлацията и кризите, възможните решения, обещанията и опитът да се изсипят компенсации. Коментарите за предложените от коалицията мерки варират от единствено възможните до панически и разфокусирани, от икdнимически логични до танцуващи с електората или  бягащи от прoтестите. 

Докъде ще доведет държавния и личните портфейли питаме в предаването в петък бившия социален мнистър Иван Нейков.

Към картината на социалните недоволства денят добавя още едно - протестират библиотекарите. Изумени са защо, постигната още преди нова година договореност за 40% ръст на издръжката, така и не е отразена в бюджета. Днес и в НБ "Иван Вазов" в Пловдив ще видите служителите с протестни лентички. Какво заявяват с тях ще чуем от Емилия Маринова - главен библиотекар и председател на синдикалната секция на КТ "Подкрепа".

За форума  „Digital Plovdiv“, на който ще се дискутират възможностите на електронното управление, ще говорим с Мартин Захариев от Фондация "Дигитална България".

В предаването Димитър Владимиров разказва истории от Пролетния панаир на занаятите в Пловдив, слушаме и последната част от разговора на Антония Попова с Таня Георгиева в "Добро утро, ден"!.

В зона "Култура" с журналиста Десилава Шишманова ще говорим за каузата на Фондация "Камен Чанев""


Още от категорията

Психология и полезни практики във "Вход свободен"

Поставянето на лични граници разглеждаме днес, както и балансът между работа и семейство. Две основни теми по пътя на щастието. Защото... Личните граници са част от нормите, с помощта на които изграждаме взаимоотношенията ни с околните. Иначе казано, те са алармата, която ни предупреждава дали някой злоупотребява с нас. Те са вътрешният глас, напомнящ ни..

публикувано на 30.06.22 в 09:30

Все по-горещи политически сюжети „Точно днес“

В последното утро на юни – не само горещо лято, но и горещи политически и икономически теми. Като за последно депутатите гласуват в пленарна зала, а правителството отново е в скандал. Всичко това ще е във фокуса ни „Точно днес“, ето какво ще чуете до 9.30 ч.: Решението за изгонването на 70 руски дипломати разклати отново политическия..

публикувано на 29.06.22 в 15:42

Хляб и зрелища „Ден след ден"

Хлябът и брашното у нас няма да се облагат с ДДС за една година от 1 юли, решиха окончателно депутатите. Сгрешен глас при гласуването поднесе изненадата за нулевата данъчна ставка и за брашното. Ще поевтинее ли хлябът в магазините, с колко и кога?  Питаме председателя на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите "Хляб за България" Георги..

публикувано на 29.06.22 в 14:54

Празнична Сряда със "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! Съвсем по средата на седмицата имаме повод за празненство! Петровден е и всички сладури с имената Петър, Петрана, Петя, Павел, Павлин, Павлина, Пoлина, Пенка, Пенчо та дори и Камен имат повод да почерпят! Аз раздавам добро настроение и черпя с хубава музика и в днешната гореща сряда! Очакват ви много приятни приказки, малко български..

публикувано на 29.06.22 в 13:00

Музика и кино във "Вход Свободен"

Най-доброто от филмовата музика, събрано в един вълнуващ концерт със звездни солисти и виртуозни джаз музиканти. Срещаме ви с Хилда Казасян, година след "Да послушаме кино", в който проект беше събрана най-обичаната музика от старите български филми. Днес Хилда Казасян ни отвежда на едно по-далечно пътешествие...  В рубриката „За и против“ също ще..

публикувано на 29.06.22 в 09:30