Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Вход Свободен" – последен делник

Петък е особено време, дори можем да го наречем състояние! Петък е очакван, а часовете му са планувани до минути. И все пак, имаме предложение - покана за концерт ще  отправят възпитаници от класовете по ударни инструменти на НУМТИ “Добрин Петков”. Срещаме ви  с лауреатите на международни конкурси Александър Вичев, Ира Илиева и Аглея Канева и с един от преподавателите от катедрата - Маргарита Демирджиян.

Друга инициатива, която касае почивните дни, и е съвсем нова идея. Благотворителна група "Арт ателие за тийнейджъри", насочена към деца от 11 до 17 години. Арт терапията е лечебен процес, който работи с "кадифени ръкавици", без да активира дълбоките съпротивителни сили. С помощта на метода и различни инструменти, децата могат да вървят към вътрешния си център и автентичност. Подробности за инициативата ще научим в разговора с Дорина Ташева- холистичен психотерапевт.

Традиционна за петък е и рубриката ни "Четем с Радио Пловдив"

Започваме след новините в 12.

Още от категорията

Психология и полезни практики във "Вход свободен"

Поставянето на лични граници разглеждаме днес, както и балансът между работа и семейство. Две основни теми по пътя на щастието. Защото... Личните граници са част от нормите, с помощта на които изграждаме взаимоотношенията ни с околните. Иначе казано, те са алармата, която ни предупреждава дали някой злоупотребява с нас. Те са вътрешният глас, напомнящ ни..

публикувано на 30.06.22 в 09:30

Все по-горещи политически сюжети „Точно днес“

В последното утро на юни – не само горещо лято, но и горещи политически и икономически теми. Като за последно депутатите гласуват в пленарна зала, а правителството отново е в скандал. Всичко това ще е във фокуса ни „Точно днес“, ето какво ще чуете до 9.30 ч.: Решението за изгонването на 70 руски дипломати разклати отново политическия..

публикувано на 29.06.22 в 15:42

Хляб и зрелища „Ден след ден"

Хлябът и брашното у нас няма да се облагат с ДДС за една година от 1 юли, решиха окончателно депутатите. Сгрешен глас при гласуването поднесе изненадата за нулевата данъчна ставка и за брашното. Ще поевтинее ли хлябът в магазините, с колко и кога?  Питаме председателя на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите "Хляб за България" Георги..

публикувано на 29.06.22 в 14:54

Празнична Сряда със "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! Съвсем по средата на седмицата имаме повод за празненство! Петровден е и всички сладури с имената Петър, Петрана, Петя, Павел, Павлин, Павлина, Пoлина, Пенка, Пенчо та дори и Камен имат повод да почерпят! Аз раздавам добро настроение и черпя с хубава музика и в днешната гореща сряда! Очакват ви много приятни приказки, малко български..

публикувано на 29.06.22 в 13:00

Музика и кино във "Вход Свободен"

Най-доброто от филмовата музика, събрано в един вълнуващ концерт със звездни солисти и виртуозни джаз музиканти. Срещаме ви с Хилда Казасян, година след "Да послушаме кино", в който проект беше събрана най-обичаната музика от старите български филми. Днес Хилда Казасян ни отвежда на едно по-далечно пътешествие...  В рубриката „За и против“ също ще..

публикувано на 29.06.22 в 09:30