Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Протести, кризи и изкуство в "Ден след ден" на 20 май

Дни след като правителството оповести антикризисните мерки за страната, сред които нулева ставка ДДС за хляба, 25 ст./литър горива, повишение на пенсиите и др., продължаваме с анализа на мерките и ефекта от тяхното въвеждане. Експертният коментар днес е на икономиста Румен Гълъбинов.

Напрежението в БСП – Пловдив стигна и до прокуратурата, след като днес „Голямата къща“, където се помещава партийната централа се оказа със сменен патрон на вратата. Още за скандала – от Антоанета Петричанска.

И по-малките библиотеки се присъединиха към символичния протест на колегите им от регионалните библиотеки в страната, които настояват за 25 % увеличение на субсидията си от Министерството на културата. Защо са солидарни, чуйте от директора на общинската библиотека в Карлово Мария Грозева.

Конференцията „Digital Plovdiv“ събра днес представители на местната власт,  бизнеса и науката в града под тепетата, които дискутираха електронното управление и възможностите за развитие на Пловдив като „умен град“. Как може да се случи това, разказва Емил Костов.

Ще чуем и интервюто на Никола Николов с автора на мемоарите на Ленард Коен, който разговаря с Ан Даймънд за великия поет и музикант.

А Веселина Пеева ще ни разкаже повече за изложбата „Скулптурата сега“ в галерия „2019“, в която участват 21 автори от Пловдив и областта.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно! 

Още от категорията

"Накъде ще ни отведе седмицата питаме "Точно днес"

България даде път на Скопие за преговори с ЕС. Едно трудно решение, взето изцяло под евроатлантически натиск или  историческа стъпка за пренареждане на пластовете в балканската територия на конфликти, патриотарство и национални каузи. Еволюция в двустранните отношения или проиграна възможност за постигане на по-добър резултат бе българският отговор..

публикувано на 26.06.22 в 17:38

Различен и усмихнат следобед с Клуб "Неделя"

В последното юнско издание на Клуба, ви каним да останете с нас на вълните на радио Пловдив, а ние от своя страна обещаваме два страхотни часа с много музика и интересни ефирни събеседници. Като начало, ще ви разкажем за цената на една сбъдната детска мечта. Главният герой в тази приказка се казва д-р Ралица Грънчарова-Хил, която от малка е имала едно..

публикувано на 26.06.22 в 15:45

Ранно утро с "Шейкър"

Музика и забавление традиционно ви поднасяме в неделното утро, но и една сериозна тема разглеждаме с помощта на компетентни събеседници.  Множествената склероза (МС) е автоимунно заболяване на централната нервна система, при което се уврежда обвивката на нервните влакна и се нарушава предаването на нервните импулси. Заболяването започва в млада възраст..

обновено на 26.06.22 в 07:45

„Алтер его” с блуждаещите спомени на Васко Жеков

„Блуждаещи спомени“ е бъдеща книга на българския писател Васко Жеков, която той е подготвил за печат. Слушателите на „Алтер его“ ще имат привилегията да чуят в аванс някои от най-веселите истории в нея! Ръкописът съдържа случки из писателската бохема от 60-те години на миналия век до днес. Васко Жеков е роден на 9 януари 1941 г. в с...

обновено на 25.06.22 в 10:31

Политически страсти в "Ден след ден" на Еньовден

Петък следобед и финал на горещата политическа седмица,  слагаме с коментари и анализи в двата часа на програма "Ден след ден". - Новината от днес -  НС  даде  зелена светлина за начало на преговори на Република Северна Македония за присъединяване към Европейския съюз. , но постави редица условия. С решението депутатите потвърждават позицията, че..

обновено на 24.06.22 в 14:46