Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Вход свободен" на най- българския празник

На 24 май във "Вход свободен" почитаме светлото и свято дело на Солунските братя и тържествуващия им дух! Покланяме се на всички занайни и незнайни носители на пламъка на знанието и словото, на всички дейци на просветата и хората на изкуството, които поддържат вечно жива светлината на Българската култура!
На най- българския празник нека да е слънчево и радостно , а ние ще се постараем да бъде ведро и весело! 
Започваме веднага след новините в 12 часа!

Още от категорията

Психология и полезни практики във "Вход свободен"

Поставянето на лични граници разглеждаме днес, както и балансът между работа и семейство. Две основни теми по пътя на щастието. Защото... Личните граници са част от нормите, с помощта на които изграждаме взаимоотношенията ни с околните. Иначе казано, те са алармата, която ни предупреждава дали някой злоупотребява с нас. Те са вътрешният глас, напомнящ ни..

публикувано на 30.06.22 в 09:30

Все по-горещи политически сюжети „Точно днес“

В последното утро на юни – не само горещо лято, но и горещи политически и икономически теми. Като за последно депутатите гласуват в пленарна зала, а правителството отново е в скандал. Всичко това ще е във фокуса ни „Точно днес“, ето какво ще чуете до 9.30 ч.: Решението за изгонването на 70 руски дипломати разклати отново политическия..

публикувано на 29.06.22 в 15:42

Хляб и зрелища „Ден след ден"

Хлябът и брашното у нас няма да се облагат с ДДС за една година от 1 юли, решиха окончателно депутатите. Сгрешен глас при гласуването поднесе изненадата за нулевата данъчна ставка и за брашното. Ще поевтинее ли хлябът в магазините, с колко и кога?  Питаме председателя на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите "Хляб за България" Георги..

публикувано на 29.06.22 в 14:54

Празнична Сряда със "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! Съвсем по средата на седмицата имаме повод за празненство! Петровден е и всички сладури с имената Петър, Петрана, Петя, Павел, Павлин, Павлина, Пoлина, Пенка, Пенчо та дори и Камен имат повод да почерпят! Аз раздавам добро настроение и черпя с хубава музика и в днешната гореща сряда! Очакват ви много приятни приказки, малко български..

публикувано на 29.06.22 в 13:00

Музика и кино във "Вход Свободен"

Най-доброто от филмовата музика, събрано в един вълнуващ концерт със звездни солисти и виртуозни джаз музиканти. Срещаме ви с Хилда Казасян, година след "Да послушаме кино", в който проект беше събрана най-обичаната музика от старите български филми. Днес Хилда Казасян ни отвежда на едно по-далечно пътешествие...  В рубриката „За и против“ също ще..

публикувано на 29.06.22 в 09:30