Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Точно днес" на 25 май

| обновено на 24.05.22 в 16:56
Снимка: Община Пловдив

След празника деловият ритъм ще ни подскаже важните теми, които ще коментираме в програма "Точно днес".

- Цени, инфлация и антикризисни мерки, които да ги овладеят. Ще се получи ли търсеният ефект и ще го усети ли крайният потребител. Прогноза и анализ на Богомил Николов от "Активни потребители".

- Изправя ли се светът пред ново здравно изпитание. След  Ковид-19 научихме ли си урока и може ли медицината и науката да предотвратят поредна инфекция и нова епидемия. Въпроси към българския учен д-р Аспарух Илиев, ръководител на лабораторията по инфекции в Университета в Берн.

- За  проекта като приказките на Фондация ''Джендър алтернативи'' ще ни разкаже психологът Любомира Кадиева. В него са взели участие деца, преживяли насилие в семейството. Чрез провеждане на Работилници от експерти децата са създали две приказки, които ще бъдат издадени в книжка

-След 24 май, отново празнично - среща с двамата пловдивчани, които получиха престижната награда "Златен век" на Министерство на културата . Със  „Златен век“ – звезда бе удостоен директорът на Градска художествена галерия – Пловдив – изкуствоведът Красимир Линков, а директорът на Народна библиотека „Иван Вазов“, филологът Димитър Минев получи „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики – сребърен.

- В рубриката "Великите европейци" Пламен Асенов разказва за Помпей Велики.

- Преди това в "Добро утро, ден!" ще чуем пореден епизод от интервюто с Милка Толедова.

Още от категорията

Психология и полезни практики във "Вход свободен"

Поставянето на лични граници разглеждаме днес, както и балансът между работа и семейство. Две основни теми по пътя на щастието. Защото... Личните граници са част от нормите, с помощта на които изграждаме взаимоотношенията ни с околните. Иначе казано, те са алармата, която ни предупреждава дали някой злоупотребява с нас. Те са вътрешният глас, напомнящ ни..

публикувано на 30.06.22 в 09:30

Все по-горещи политически сюжети „Точно днес“

В последното утро на юни – не само горещо лято, но и горещи политически и икономически теми. Като за последно депутатите гласуват в пленарна зала, а правителството отново е в скандал. Всичко това ще е във фокуса ни „Точно днес“, ето какво ще чуете до 9.30 ч.: Решението за изгонването на 70 руски дипломати разклати отново политическия..

публикувано на 29.06.22 в 15:42

Хляб и зрелища „Ден след ден"

Хлябът и брашното у нас няма да се облагат с ДДС за една година от 1 юли, решиха окончателно депутатите. Сгрешен глас при гласуването поднесе изненадата за нулевата данъчна ставка и за брашното. Ще поевтинее ли хлябът в магазините, с колко и кога?  Питаме председателя на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите "Хляб за България" Георги..

публикувано на 29.06.22 в 14:54

Празнична Сряда със "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! Съвсем по средата на седмицата имаме повод за празненство! Петровден е и всички сладури с имената Петър, Петрана, Петя, Павел, Павлин, Павлина, Пoлина, Пенка, Пенчо та дори и Камен имат повод да почерпят! Аз раздавам добро настроение и черпя с хубава музика и в днешната гореща сряда! Очакват ви много приятни приказки, малко български..

публикувано на 29.06.22 в 13:00

Музика и кино във "Вход Свободен"

Най-доброто от филмовата музика, събрано в един вълнуващ концерт със звездни солисти и виртуозни джаз музиканти. Срещаме ви с Хилда Казасян, година след "Да послушаме кино", в който проект беше събрана най-обичаната музика от старите български филми. Днес Хилда Казасян ни отвежда на едно по-далечно пътешествие...  В рубриката „За и против“ също ще..

публикувано на 29.06.22 в 09:30