Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Накъде ще ни отведе седмицата питаме "Точно днес"

България даде път на Скопие за преговори с ЕС. Едно трудно решение, взето изцяло под евроатлантически натиск или  историческа стъпка за пренареждане на пластовете в балканската територия на конфликти, патриотарство и национални каузи. Еволюция в двустранните отношения или проиграна възможност за постигане на по-добър резултат бе българският отговор на френското предложение за европейското бъдеще на РСМ? По темата ще разговаряме с доц. Спас Ташев от БАН.

Факторите, причиняващи професионален стрес и последвалата промяна в периода 2015-2020 г. в условията за работа на полицейските служители обсъждат  на регионален форум в Пловдив представители на Синдикалната федерация на служителите в МВР . За оценката на риска на работното място и проблемите в системата на вътрешното ведомство – събеседник  - Валентин Попов – председател на УС на СФСМВР.

Методи Андреев – депутат от ОДС, РБ и ГЕРБ, бивш шеф на парламентарната комисия по досиетата, ще попитаме накъде се движи България оттук нататък с промените. Преди малко повече от седем месеца той бе категоричен, ча макар и различни по идеология, политическите сили в управленската коалиция ще постигнат разбирателство, но то няма да е монолитно и че „промените няма да се случат така бързо, както искаме“. Това бе тогава. А днес?

Политическите ходове на БСП при участие в преговорите за ново правителство,  тема на проведения в неделя Национален съвет на столетницата на първото й заседание след гласувания вот на недоверие на Правителството. За калкулираните успехи и грешки от участието си в коалиционното управление – пловдивският депутат от БСП Иван Петков.

Какво бъдеще очаква проектите  на общините в Смолянска област във време на политическа криза – репортаж на Радостина Чернокова.

В минутите за култура след 9.00  - журналистът, сценарист и режисьор на над 40 филма в областта на тракологията Цветан Симеонов. Част от тях са удостоени с престижни наши и чужди награди. В рамките на „Дни на тракийската култура“ В Културен център „Тракарт“ се излъчват два негови премиерни филма „Властелинът на езерото“ и „Виа сакра“. 

 Гост в рубриката „Добро утро, Ден“ тази седмица е Вера Вулджева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 26.04.24 в 16:56

Хляб и култура „Ден след ден“

Пазарът, производителят или регионът определят цените на продуктите у нас преди Великден? Що е то бутиков козунак с цена от 200 лв. за килограм? Подвеждащи ли са обещанията за изключително качество на невероятни цени? Ще се намери ли политическа сила, която предизборно или следизборно да качи цената на хляба с 30%, отменяйки нулевото ДДС върху..

публикувано на 26.04.24 в 15:00

"Вход свободен"- в очакване на празниците

Времето ни тормози с непрекъснати метаморфози, но това е повече от характерно за четвъртия месец от календара. Без промяна е само все по-настъпващото предчуствие за идващи празници и предвеликденско оживление. В тон с преобладаващото настроение  е и днешното издание на "Вход свободен"!  С бенд- лидера на фюжън формацията "Цинга манга фънк"- Кирил..

публикувано на 26.04.24 в 09:45

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55