Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В очакване на новия бюджет и новия мандат "Ден след ден"

Народното събрание продължава да гласува актуализацията на бюджет-2022 година, БСП и ПП отново не са разбраха за изгонването на руските дипломати, което означава, че номинацията на Кирил Петков за премиер се отхвърля от социалистите, а утре в 17 часа президентът Румен Радев ще връчи на кандидата за министър – председател на ПП мандат за съставяне на правителство. Това означава, че най- голямата парламентарна група в момента има малко повече от 24 часа да реши дали да смени Кирил Петков или да играе Ва банк с неговата номинация.

В предаването „Ден след ден“ следим политическия шахмат, както и новините, които ни заобикалят:

 – поскъпването на транспортните услуги и стоките след въвеждането от утре на тол такси за второстепенните пътища в страната

 - втори ден очакваме реакцията на общината след падналия таван на саниран блок в Пловдив 

- военното учение на НАТО в Чешнегирово и променения статут на летището там

-  пленера на български и македонски деца на Гребната база.

Слушайте ни от 15 до 17 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30