Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изгряващи и залязващи кариери „Точно днес“

Утрото на 1 юли, Джулай морнинг, ще мине под знака на вятъра на политическата промяна. Страстите сред депутатите с всеки ден стават по-нажежени, след като БСП спря преговорите за нов кабинет с партията на „Продължаваме промяната“ заради изгонените руски дипломати. Партията на Кирил Петков и Асен Василев обаче склони да обсъди условието на БСП за коалиция с друг премиер?!

Така утрото точно днес дава заявка за отговор на въпроса ще изгрее ли слънцето за ново правителството или вървим към поредни предсрочни избори? За решението след срещата и ще има ли ново име за министър-председател ще говорим с депутата Александър Ракшиев от „Продължаваме промяната“.

НС ударно гласува актуализацията на актуализацията на бюджета в каскада от кризи. С икономическия съветник на КТ ‚Подкрепа“ Ваня Григорова ще дискутираме по какъв начин ще се отрази промените върху хората, както и дали парите за социални разходи могат да компенсират ръста на инфлацията.

На пловдивска територия  Живка Танчева ни среща с учителката от ОМГ „Академик Кирил Попов“ Виолета Маринова, която е една от 12-те наградени педагози от конкурса „Дигитални новатори в образованието“.

Честваме 50-години от побратимяването на Пловдив и с японския град Окаяма. В минутите след 9 часа зам.-кметът по култура, археология и туризъм разказва за отношенията между двата града. 

"Добро утро ден" ни среща с Вера Вулджева, която отдаде голяма част от енргията си на фондация "Искам бебе".
Още от категорията

Маневри с различен хоризонт "Точно днес"

Лятната ваканция преполови, но и след августовската жега температурите ще остат високи в септемврийската предизборна надпревара.  Загряването всъщност не е прекъсвало с активността на служебния кабинет и смените по върховетена държавните дружества, с напрежението на въпроса колко ще струва газа, който все още не е додоговорен и с построените на старта на..

публикувано на 18.08.22 в 15:56

Таня Георгиева в "Добро утро, ден!"

Дългогодишният директор на БЧК-Пловдив Таня Георгиева гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преди дни тя получи най-високото отличие на червенокръстката организация - „Златен медал на БЧК”, което се връчва изключително рядко. Казва, че тази награда не е само за нея, а за целия екип на БЧК-Пловдив, който всеотдайно поема предизвикателствата..

обновено на 18.08.22 в 14:06

"Вход свободен" в сърцето на лятото

Започна да нагрява и сякаш лятото се събуди от кроткия си унес,  решено да покаже какво може откъм температури. Младите се оплакват , че е много горещо, а по старите пловдивчани се подхилкват под мустак с вечната мантра "Горещо ли? Навремето какви жеги имаше!". Пловдив лениво се е протегнал между тепетата, ревниво прегърнал Марица и събира слънчева..

публикувано на 18.08.22 в 10:00

„Точно днес“- по оста Скопие–София, и още...

17 август  – изтече срокът за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК, а ние тръгваме по следите на предстоящите предсрочни избори. Търсим отговор на въпроса дали избирателите ще предпочетат отново промяната пред сигурността. Ще анализираме и на какъв профил депутати ще заложат партиите този път ... и каква кампания ще водят, както и..

публикувано на 17.08.22 в 15:37

Изкуство и нумерология във „Вход свободен“

Днес говорим за безплатния уебинар „Как да успяваме повече и повече?“, с лектор Мария Иванова - нумеролог. Датата е 28-ми август. Ще отидем и до село Лилково. Тази събота, в читалище „Родопска искра 2020“, ще се състои работилничката “Нишка по нишка“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Водещ на..

обновено на 17.08.22 в 09:34