Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Точно днес“ - зад политическите и икономически илюзии

| обновено на 04.07.22 в 16:31
Снимка: Иво Чолаков

Във второто утро на седмицата, която поставя на тест политическите умения и икономическите маневри, ще четем между редовете, за да разберем:

Факт ли е новата вълна на Covid-19 у нас? Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив доктор Костадин Сотиров с конкретни данни от лекарските практики.

Ще успее ли „Продължаваме промяната“ да намери подкрепа за нов кабинет? Политологът доцент Антоний Гълъбов с прогноза за горещото политическо лято.

И зад действията на политиците – тестваме случването на една от антикризисните мерки, а именно - отстъпката от 25 ст. за всеки литър бензин А95 без добавки или дизел. Не/Възможна ли е тя? Отговор търсим от Христо Димов от Асоциацията на собствениците на газстанции и бензиностанции.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив – очаквайте интервю на Веселина Пеева с Веселин Куртев, който открива своята изложба в галерия „Червеното пони“.


Още от категорията

Маневри с различен хоризонт "Точно днес"

Лятната ваканция преполови, но и след августовската жега температурите ще остат високи в септемврийската предизборна надпревара.  Загряването всъщност не е прекъсвало с активността на служебния кабинет и смените по върховетена държавните дружества, с напрежението на въпроса колко ще струва газа, който все още не е додоговорен и с построените на старта на..

публикувано на 18.08.22 в 15:56

Таня Георгиева в "Добро утро, ден!"

Дългогодишният директор на БЧК-Пловдив Таня Георгиева гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преди дни тя получи най-високото отличие на червенокръстката организация - „Златен медал на БЧК”, което се връчва изключително рядко. Казва, че тази награда не е само за нея, а за целия екип на БЧК-Пловдив, който всеотдайно поема предизвикателствата..

обновено на 18.08.22 в 14:06

"Вход свободен" в сърцето на лятото

Започна да нагрява и сякаш лятото се събуди от кроткия си унес,  решено да покаже какво може откъм температури. Младите се оплакват , че е много горещо, а по старите пловдивчани се подхилкват под мустак с вечната мантра "Горещо ли? Навремето какви жеги имаше!". Пловдив лениво се е протегнал между тепетата, ревниво прегърнал Марица и събира слънчева..

публикувано на 18.08.22 в 10:00

„Точно днес“- по оста Скопие–София, и още...

17 август  – изтече срокът за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК, а ние тръгваме по следите на предстоящите предсрочни избори. Търсим отговор на въпроса дали избирателите ще предпочетат отново промяната пред сигурността. Ще анализираме и на какъв профил депутати ще заложат партиите този път ... и каква кампания ще водят, както и..

публикувано на 17.08.22 в 15:37

Изкуство и нумерология във „Вход свободен“

Днес говорим за безплатния уебинар „Как да успяваме повече и повече?“, с лектор Мария Иванова - нумеролог. Датата е 28-ми август. Ще отидем и до село Лилково. Тази събота, в читалище „Родопска искра 2020“, ще се състои работилничката “Нишка по нишка“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Водещ на..

обновено на 17.08.22 в 09:34