Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поглед през обектива на креативния фотограф в Клуб "Неделя"

Лятото със сигурност е сезонът, в който имаме най-много запечатани мигове от ваканцията прекарана с любими хора. И точно това ни подтикна в поредното издание на Клуб "Неделя" да поговорим за изкуството на фотографията - онази, която наистина вълнува, онази, която спира дъхът ни... и онази, в която няма никакъв фотошоп.

За тази цел ви срещаме с двама от любимите ни събеседници и истински виртуози в областта на креативната фотография - Димитър Христов и Пламена Милева!

Димитър Христов е не просто фотограф на конна тематика! Той се нарежда сред Топ 10-те такива в света, и е автор на единствения по рода си в България  двутомен фотоалбум антология „Конете“. Навлизаме с тропот в техния свят и забравяме за всичко останало...За силата и очарованието на тези необикновени животни ни разказва Димитър Христов в минутките след 16:00.

Във втория час на предаването ви пренасяме в един друг свят, мистичен, фантастичен и не на последно място абсолютно харизматичен - на дъното на океана и морето. 

За тази цел, скачаме в дълбокото с помощта на подводния фотограф Пламена Милева. Тя е не само прекрасна, но и носител на редица престижни отличия в областта и единствената жена поставила рекорд със завладяваща снимка на истински жив модел, направена на над 32-метра дълбочина. За посланията, които носят нейните снимки и за предизвикателствата на подводните фотосесии - разказ от първо лице, веднага след новините в 17:00!

Бъдете с нас! По радио Пловдив и в Клуб "Неделя"! На линия сме точно в 16:00!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39