Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вкусът на лятото" с режисьора Богдан Дарев


В поредният епизод на "Вкусът на лятото" ви срещаме с Богдан Дарев - кинорежисьор и писател, който живее в САЩ вече почти 30 години. Срещаме се с Богдан край Пеещите фонтани в Пловдив, при гостуването му в града ни. Повод за това пътуване до България е турнето, в което Богдан Дарев представя новия си филм "Кавал парк". Документалната лента представя историята и живота на Александър Еплер - американец от руски произход, музикант кавалджия и майстор на музикални инструменти.

Дълго пътешествие между САЩ и България извървяват и филма и Богдан, за да разкажат интересната история на един американец завинаги влюбен в страната ни!

Пеещите фонтани в Пловдив се намират в Цар – Симеоновата градина, разположени върху 6 дка площ. Водната атракция събира много хора със светлинно шоу и музикална програма. Водните струи на фонтаните се изстрелват до 20 метра височина, а мелодиите, които звучат от водното съоръжение са предимно творби на известни класици.

Водно светлинно шоу в Пловдив за първи път има на 22 май 2015 г, когато официално е открит комплексът. През летния сезон програмата започва от 21,30 часа, тъй като тогава светлата част от деня е по-голяма. Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Оловният войник събира публика в Цар-Симеоновата градина

В рамките на фестивала за улични изкуство „6Fest“в Пловдив днес в Цар-Симеоновата градина малчуганите могат да гледат (11 ч.) спектакъла „Храбрият оловен войник“. Спектакълът е продукция на „Камбана Арт“ – София. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Пловдив и е част от Културния календар на..

публикувано на 21.07.24 в 07:49

В "Срещите" за Петър Берон и неговия "Рибен буквар"

[module="Media" entry="Audio" title="Предаването ''Срещите'' на 9 март" url="http://82.119.84.123/storage/Radio Plovdiv/2024/PREDAVANIA_2024/PUBLICISTIKA/Sreshti/SRESTITE_09,03,2024.mp3" download="false" class=""  Да си спомним за учения енциклопедис Петър Берон и неговия "Рибен буквар", който стана на 200 години.                             Гост на..

обновено на 20.07.24 в 10:11

Започна 45-тото археологическо лято на селищна могила Юнаците

В програма "Точно днес" разговор за селищна могила Юнаците . През това лято на знаковия обект в област Пазарджик археолозите продължават с нова серия проучвания. С ръководителя им доц. Камен Бояджиев , говорим за очакванията и за средствата, които ще са нужни там. Доц. Камен Бояджиев е археолог от НАИМ-БАН: Тази седмица започнахме археологическите..

публикувано на 19.07.24 в 10:14

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

публикувано на 19.07.24 в 06:48

Галерия „Сигна“ със сборна лятна изложба на известни творци

Галерия „Сигна“ представя сборна лятна експозиция с творби на около 20 автора – живопис и малка пластика. Изложбата може да бъде разгледана до края на месец август. „Сборната изложба представя творби на автори, с които работи нашата галерия. Наблюдаваме във времето какво се търси и харесва от публиката. И подбираме и творбите, които да..

публикувано на 18.07.24 в 10:46