Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Вкусът на лятото" с режисьора Богдан Дарев


В поредният епизод на "Вкусът на лятото" ви срещаме с Богдан Дарев - кинорежисьор и писател, който живее в САЩ вече почти 30 години. Срещаме се с Богдан край Пеещите фонтани в Пловдив, при гостуването му в града ни. Повод за това пътуване до България е турнето, в което Богдан Дарев представя новия си филм "Кавал парк". Документалната лента представя историята и живота на Александър Еплер - американец от руски произход, музикант кавалджия и майстор на музикални инструменти.

Дълго пътешествие между САЩ и България извървяват и филма и Богдан, за да разкажат интересната история на един американец завинаги влюбен в страната ни!

Пеещите фонтани в Пловдив се намират в Цар – Симеоновата градина, разположени върху 6 дка площ. Водната атракция събира много хора със светлинно шоу и музикална програма. Водните струи на фонтаните се изстрелват до 20 метра височина, а мелодиите, които звучат от водното съоръжение са предимно творби на известни класици.

Водно светлинно шоу в Пловдив за първи път има на 22 май 2015 г, когато официално е открит комплексът. През летния сезон програмата започва от 21,30 часа, тъй като тогава светлата част от деня е по-голяма. 

Галерия

Още от категорията

Пловдив (не) чете? - 33 брой на Нула 32

На 21 септември, когато ще е премиерата на 33-тия брой на списание Нула 32 - " Пловдив (не) чете " говорим с  Панайот Стефанов , и за това как се промени списание Нула 32 за осем години. Панайот Стефанов, главен редактор на Нула 32 каза, че списанието вече ще има една централна тема, а не както преди с поредица статии по различни теми.  В този брой..

обновено на 21.09.23 в 10:19

Лаура Димитрова и Стефан Алтъков представят "Истории"

Лаура Димитрова и Стефан Алтъков представят от днес, 21 септември изложбата " Истории " в пловдивската галерия " Резонанс ". Включени са творби, създадени през последните две години.  Авторите разкриват особена гледна точка към личните истории, които в тяхна интерпретация са изчистени, стилизирани и доведени до знаци и абстракции...

публикувано на 21.09.23 в 09:07

Фестивалът "Тракийски мистерии" ще е на 30.09. в Пловдив

Какви ще са " Тракийски мистерии " на 30 септември в Пловдив, научаваме от разговора с  Пламен Иванов , изпълнителен директор на фестивала и  Диляна Ангелова , която представя дигитални платна на Античния театър, преди спектакъла "Тракийска мистерийна драма".  Фестивал „Тракийски Мистерии“ се провежда на емблематични за древната история по нашите..

публикувано на 21.09.23 в 08:59

Жорж Ру показва енергийни мистерии във фотоизложба

Фотографска изложба на френския артист Жорж Ру се открива тази вечер в Културния център на Радио Пловдив. Авторът е нарекъл експозицията „Други светове“ , като фотосите разкриват небесни феномени и светлинни мистерии. Експозицията на Жорж Ру съдържа 14 фотоса, експонирани върху алуминиева основа.  Артистът разкрива творческия си..

публикувано на 20.09.23 в 15:14

Великите европейци - Андрю Лойд Уебър

Наистина не знам как да започна. Човекът, който представям днес, е сътворил толкова красиви неща, че откъдето и да подхвана, все ще е грешно. Или все ще е правилно. Или и двете едновременно. Но май точно в този случай най-добре да се започне с музика. С мюзикъл. С един истински фантом на модерната опера. Фантомът на операта е тук,..

публикувано на 20.09.23 в 10:37