Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Геополитически завои и пътни ремонти "Точно днес"

Нова седмица, но с добре познатите политически игри – с такава заявка започва понеделник. След като поредното служебно правителство в рамките на две години влезе в Министерски съвет на дневен ред пред  министрите стоят за решаване няколко важни теми – организирането на честни парламентарни избори, борбата с купения вот и овладяване на енергийната криза.

С политическия анализатор Христо Панчугов ще коментираме протестите срещу служебното правителство, които са организирани от „Демократична България“. Ще говорим и за двата паралелни разказа за газа, на които станахме свидетели през миналата седмица, както и има ли опасност България да направи геополитически завой. И още – влизаме ли в спирала от предсрочни избори.

Политическата тема ще продължим и с новия областен управител на Смолян Стефан Сабрутев. Там обаче контекстът ще е малко по-различен – как в условия на политическа криза се извършват пътните ремонти.

За пътните ремонти в Пловдив също ще говорим. След малко повече от половин година ремонт в понеделник пускат движението по обновения участък на ул. „Даме Груев“. Става дума за отсечката от улица „Македония“ до улица „Охрид“. Как ще продължат ремонтните дейности и каква ще бъде организацията на движението ще ни каже кметът на район „Южен“ Костадин Язов.

В минутите за култура ви запознаваме със световноизвестния художник Мартин Джачков, чиято изложба се открива в понеделник. Той рециклира образите от старата хартия като ги превръща в портрети. Изрязвайки парченце по парченце Мартин реди пъзела на изобразения от него човешки характер.

Заедно с Ахмед Пехливан, председател на джамийското настоятелство, пък ще посрещнем празника на мира – ашуре.

Започваме след новините в 7. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Книги и лято в „Шейкър“

Неизбежно е, тази неделя сутрин ще ви кажем за месец август. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. С Гергана Лаптева говорим за новата ѝ книга „Момичето от портрета“. Ще ви пренесем в далечна Аржентина. Eдин портрет, забравен в стар софийски апартамент, крие в себе си тайни и съдби, прекосили континенти и години. Накратко за..

публикувано на 20.07.24 в 16:05

„Алтер его” - с усмивка за мързела и специален гост

Летните издания на „Алтер его” продължават. В жегите, когато сме в отпуска или усилено се готвим за нея, ще се заиграем с темата  за мързела. Освен това ще ви припомним едно забавно, но не и несериозно интервю с Крум Филипов.   Няма да ви подмине и поредният ни смехомаратон. А музиката този път ще бъде тонизиращ мелодичен рок! „Алтер его..

обновено на 20.07.24 в 10:11

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 19.07.24 в 18:32

Усмихнат петък с "Вход свободен"

Усмихнат и споделен ще бъде последния ден от работната седмица :) Бъдете с нас в минутките до 15:00! Алекс Бучков от Робопартанс ще бъде наш гост, за да ни разкаже повече за едно невероятно събитие за най-малките, което ще се проведе в две поредни съботи в зоната за деца на територията на Plovdiv STAGE PARK! Фестивал на забавленията за деца на 20-ти и..

публикувано на 19.07.24 в 09:30

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03