Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Жива библиотека" за Деня на младежта

| обновено на 12.08.22 в 13:05

Днес за поредна година в ОП „Младежки център Пловдив“ ще бъде отбелязан Международният ден на младежта. И този път от екипа са подготвили програма, изцяло вдъхновена от идеите на младите хора в града ни.

От 18:00 ч., като част от младежките инициативи, реализирани от центъра, ще се проведе събитие в един по-разчупен и интересен формат - „жива библиотека“. Това е иновативен метод, който цели да създаде диалог, да срещне на живо любопитни „читатели“ и личности, които могат да разкажат за своя професионален или житейски път, да пречупят стереотипите, провокирайки разбиране и интерес.

След това в 19:30 ч. стартира едно по-различно издание на „Вечери на настолните игри“. В него ще вземе участие младият пловдивчанин Мирослав Гаригов. Той ще представи двете настолни игри, които е създал, а участниците ще имат възможност както да чуят повече за самия творчески процес, така и да прекарат една забавна вечер с екипа и доброволците на центъра.

Интервю на Христина Йорданова с Деница Добрева- доброволец в "Младежки център Пловдив", може да чуете в прикачения звуков файл.

А в Карлово бяха посрещнати 180 френски доброволци с 6 тона дарение. То включва 60 автомобила и канцеларски, ученически и спортни материали и пособия за децата на общината. 

Карловските младежи ще предоставят дарените материали и пособия на малките населени места в общината, в които се организират занимания за деца, и на социалните центрове в града.

Още от категорията

„Пловдив и социализмът“ - в днешните Духовни маршрути

Разказ за Пловдив и социализма през погледа на литературата и историята предлага на пловдивчани и гостите днешният трети вектор от есенното издание  „Духовни маршрути в Пловдив 2022“.   Д-р Стефан Шивачев и доц. д-р Младен Влашки предлагат любопитен маршрут „Пловдив и социализмът“, интересен поглед през литературата и историята.  Обект на..

публикувано на 25.09.22 в 08:59

В "Срещите" разговор за чудовището на властта

Тази събота гост на"Срещите" е писателят Владимир Зарев. С него ще говорим за властта.  За този инстинкт- често пъти неосъзнат, но основен двигател на всичките ни стремежи и действия! Или както казва писателят: "Във всеки от нас дебне едно чудовище, чудовището на властта".  Слушайте, интересно е.

обновено на 24.09.22 в 09:11

Галин Никифоров с нов роман "Черна светлина"

През септември излезе новият роман на писателя Галин Никифоров . Той избра да го нарече „ Черна светлина “. Сюжетът е по темите за отмъщението и изкуплението на един баща. Писателят определи като основна линия, тази за човечността – тя е търсена в книгата.  Това е роман за бащинството, за провала и за загубата.  Галин Никифоров е..

обновено на 23.09.22 в 13:52

"22 мига" - изложба на талантливите Аделина и Десислава

Аделина Васева и Десислава Заваринова са млади, красиви и много талантливи пловдивски художнички. Съвместната им изложба "22 мига" представя толкова на брой картини, които огряват пространството на бар 'Контрабас". Едновременно различни и съчетаващи се, творбите на Аделина и Деси привличат с много цвят, емоция и уловени мигове!  Аделина Васева и..

публикувано на 23.09.22 в 13:30

Започва международен фестивал за късометражно кино

13-о издание на международния фестивал за късометражно кино и видео-арт „Фасада Видео Фестивал“ стартира на Лапидариума в Стария град.  Инициативата на Сдружение „Изкуство Днес“ включва 36 творби от 17 държави – от Европа, Азия и Австралия, сред които Франция, Италия, Португалия Испания, Великобритания, България, Тайлланд, Казахстан, Русия,..

публикувано на 23.09.22 в 09:24