Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Маневри с различен хоризонт "Точно днес"

Лятната ваканция преполови, но и след августовската жега температурите ще остват високи в септемврийската предизборна надпревара.  Загряването всъщност не е прекъсвало с активността на служебния кабинет и смените по върховетена държавните дружества, с напрежението на въпроса колко ще струва газа, който все още не е додоговорен, и с построените на старта на новата кампания политически играчи.

За вота през октомври и въпросът на честността му ще говорим с изборния експерт и политолог  Даниел Стефанов.

За настоящето и бъдещето на ВМЗ, след поредната смяна на ръковоството,  говори  новият/стар изпълнителен директор Иван Стоенчев.

 Веселин Козарев, директор на ОП "Градини и паркове" ще каже има ли шанс за напоителни системи по тепетата на Пловдив, а и възможо и екологосъобразно ли би било това.

Есенното театрално приключение на Пловдив "Сцена на кръстопът" идва след три седмици с премиерата на "Вампир" по Антон Страшимиров, постановка  на Пловдивския драматичен театър. В аванс през афиша ще минем с директора на театъра Кръстьо Кръстев.

Христина Йорданова ще ни заведе в Родопите, където солидарността на местните хора се  прояви отново в грижата за църквата "Св.св. Петър и Павел" в село Соколовци.

Така ще си кажем "Добро утро" в петък, на 19 август...


Още от категорията

Театър и звездно небе във "Вход свободен"

Дали с фотоапарата в телефона ни, или с такъв в малко по-голям формат може да споделим всичко почти веднага. Едно нещо обаче остава трудно за улавяне: звездното небе над нас. А всеки поне веднъж си е мечтал да заснеме обсипаното със звезди небе, Луната или Млечния път? С Ганчо Ганчев, професионален астроном и фотограф, разговаряме за астрофотографията и..

публикувано на 05.10.22 в 09:30

За пътищата, безпътицата и посоките "Точно днес"

В сряда сутринта гадаем.  Как ще се отрази, на и без това инфарктния трафик, ремонтът, чиято крайна цел да вдигне кръстовището на Водната палата на две нива и да премахне спорното кръгово там? Как ще се нанесат и как ще понесат живота във фургон хората, чийто живот се прекърши от потопа в Карловско? Питаме кмета на Каравелово Славка Червенкова. Има ли..

публикувано на 04.10.22 в 16:47

Прогнози и коментари в "Ден след ден" на 4 октомври

Два дни след извънредните парламентарни избори продължаваме да коментираме политическата ситуация и възможностите за съставяне на правителство. Днес от първата политическа сила ГЕРБ дадоха пресконференция, на която стана ясно, че предлагат преговори с всички по приоритети, но няма да управляват с ДПС, „Възраждане“ и „Български възход“...

публикувано на 04.10.22 в 14:30

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Здравейте, котараци! 😻 Айде на щурите звуци! 😁 Който разбира, тук се спира! 🙈 Време е за игри и шумни забавления днес в "Следобед с Едит" 🎉 Ослушвай се много внимателно между 14 и 15ч., чуй звуците и познай животното! 🐻 Мечка, коала, пор или елен, ти ще кажеш и ще бъдеш награден. 🎁 🃏 В случай на голямо затруднение, давам жокери, но не разчитай..

публикувано на 04.10.22 в 13:00

"Вход свободен" в Световния ден за защита на бездомните животни

Днес в предаването "Вход свободен" говорим не само за животните с любов, но и ще се опитаме да помогнем на най-онеправданите и най-беззащитните - тези, които "имат своя дом"....на Улицата. В Световния ден за защита на бездомните животни, ще посетим заедно Общинския приют в Пловдив, и знае ли човек, може да си осиновим четириног приятел. :)  В това..

публикувано на 04.10.22 в 10:06